Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zemanovci řekli ne! Šlouf na kandidátce nebude, vyšoupnul ho ministr Žák

Šloufa vyšoupnul z kandidátky zemanovců ministr Žák!
Šloufa vyšoupnul z kandidátky zemanovců ministr Žák!  (Autor: ČTK, archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
13. září 2013
12:21

Jak se při prezidentských volbách a dalších setkáních objímali, tak se v ne zcela dobré náladě rozešli. Lobbista Miroslav Šlouf už není figurkou prezidenta Miloše Zemana a nejspíš i kvůli tomu narazil i u samotných zemanovců. Z kandidátky ho totiž vyrazili, v čele ho nahradil ministr dopravy Zdeněk Žák.

Šlouf dnes ČTK ještě před tiskovou konferencí řekl, že se ke svému vyškrtnutí v současné době vyjadřovat nechce. "Samozřejmě, že se nějaký plán rodí," poznamenal s tím, že jej v současné době nechce konkretizovat, protože vyzrazený plán je k ničemu. "Jsou to šaškové," řekl na adresu předsednictva, které ho na čtvrtečním jednání vyškrtlo.

Jako lídr kandidátky byl překvapivě zvolen ve středu v noci na mimořádné tiskové konferenci. Vedení strany se proti jeho nominaci ale postavilo.

SPOZ dnes představil i další lídry krajských kandidátek. Podle očekávání jsou na nich i další ministři vlády a prezidentův kancléř Vratislav Mynář.

Šlouf byl během působení prezidenta Miloše Zemana v čele vlády šéfem jeho poradců. Na začátku letošního roku se po zvolení Zemana prezidentem stáhl do ústraní, je přitom považován za jednoho z hlavních strůjců Zemanova volebního úspěchu. Prezident nedávno uvedl, že Šlouf v jeho volebním týmu skončil, protože si vymýšlel.

Kontroverzní lobbista před lety stál u zrodu sdružení Přátelé Miloše Zemana, z něhož pozdějí vznikla Strana práv občanů, jejímž byl Zeman nejprve předsedou a nyní je čestným šéfem. Na Šloufovo jméno jsou také doposud registrovány internetové stránky SPOZ.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

japos22 ( 14. září 2013 09:41 )

Dobře udělali

vi3ol ( 14. září 2013 03:43 )

Sám do strany organizovaného zločinu exekutorů, lhářů a podrazáků estébácké manýry zavedl - sklízí to, co zasel!

japos22 ( 13. září 2013 21:20 )

Nekomplikuj to, je to politika

kraldavid ( 13. září 2013 20:14 )

Ministři jako lídři kandidátek jsou dobrým tahem. Porporuji pana Tomana. Je to člověk na svém místě.

kukuku ( 13. září 2013 19:50 )

Pokud něco v přírodě chybí, mělo by to přirozeným vývojem vzniknout. Ale podívej se na ekonomicky nejúspěšnější státy - najdeš tam státy klasické západní demokracie ? Je tam komunistická Čína a v žebříčcích stability, životní úrovně apod. bývají na čelních místech státy severní Evropy s vysokými daněmi a nízkou korupcí - přesně proti teoriím a zlodějské praxi ODS. Také bych byl pro, kdyby se u nás střídaly cyklicky pravicové vlády, které "utáhnou opasky" a rozpumpují hospodářství a až to národ nemůže vydržet, nastoupí levice, "povolí opasky" a pustí národu pár šestek. Realita u nás je jiná - střídá se "levice" a ""pravice"" (dvoje uvozovky, protože souhlasím s Tebou, o žádnou pravici nejde) - s přibližně stejným růstem deficitu státního rozpočtu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa