Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemanovci si zvolili nové vedení: Dorazil prezident i Šlouf!

Stranu práv občanů Zemanovci povede Zdeněk Štengl
Stranu práv občanů Zemanovci povede Zdeněk Štengl  (Autor: Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK - 
23. března 2013
11:47

Stranu práv občanů Zemanovci povede krajský zastupitel v Pardubickém kraji Zdeněk Štengl. Strana si po vítězství svého čestného předsedy Miloše Zemana v prezidentských volbách si zvolila nové vedení. Přijel "odříznutý" Miroslav Šlouf i prezident.

Zeman přijel na sjezd hodinu před polednem. Účastníci ho přivítali potleskem ve stoje. Prezident přednese projev už po zprávě předsedy strany, nikoli až před volbou nového šéfa. Mynář bilancoval uplynulé dva roky dění ve straně, která podle něj předloni prošla očistou a zbavila se zhruba pěti set "rádoby členů", kteří podle něho chtěli Zemana využít jako výtah do vyšších pater moci. "Vůbec mne tato očista nemrzí," řekl Mynář s tím, že strana má nyní 2300 členů. Připomenul také úspěšnou petici na Zemanovu prezidentskou nominaci.

Zeman už předem uvedl, že hodlá stranu varovat před případným vládním angažmá po příštích sněmovních volbách. Podle nynějších průzkumů by SPOZ mohla pětiprocentní hranici pro vstup do dolní komory překonat. Před týdnem Zeman na sjezdu ČSSD řekl, že by si přál vítězství sociálních demokratů v příštích sněmovních volbách a vyzval je také, aby vytvořili jednobarevnou vládu.

Novým šéfem zemanovců by se mohl stát její nynější první místopředseda Zdeněk Štengl, který vede krajskou organizaci strany na Pardubicku a je regionálním zastupitelem. Jeho zástupcem by se podle dostupných informací mohl stát šéf české pobočky ruského ropného gigantu Lukoil Martin Nejedlý, který se podílel na Zemanově prezidentské kampani.

Zemanovcům po zvolení jejich čestného předsedy hlavou státu mírně vzrostly v průzkumech volební preference. Strana má nyní dva senátory - Vladimíra Drymla a Jaroslava Palase, kteří byli do horní komory původně zvoleni za ČSSD a letos založili společný senátorský klub s komunisty. Mezi účastníky sjezdu byl k vidění jeden z členů této frakce Jaroslav Doubrava, který byl původně senátorem za KSČM a nyní za Severočechy.cz.

rudyptak48 ( 25. března 2013 11:18 )

Krakonoši, běž už konečně do zadnice, kam patříš!

rudyptak48 ( 25. března 2013 09:56 )

Milá paní, moc jste mi nepomohla jak oddělit zrno od plev, zvláště v tom, jak se Zeman při tzv. komentování "něčeho", opírá o skutečné fakty. Bohužel, lidi si to v ten moment nemohou ověřit, nikdo není chodící encyklodepdie. Stalo se již mnohokrát, a zvláště při volebním kládní, že tomu tak nebylo. Takže, buď je Zeman sklerotik, nebo lhář. Nevím co je horší?

itartas ( 24. března 2013 10:43 )

to máš pravdu, je to naprosto zbytečný pouštět se do debaty s hlupákem tvého ražení..

itartas ( 24. března 2013 10:25 )

takže bude vyjadřovat svůj názor...nebude to bonmot.

itartas ( 24. března 2013 10:25 )

Bonmot je bonmot, je to záležitost citová, má rád zeleninu, ale mezi ni, chce zasunout kus vepřovýho, je to o pocitu, má rád maso. Ale když bude Zeman komentovat něco např. k našemu zemědělství a vývozu vepř. masa bude se vždycky opírat o fakta.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa