Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Kapitán Zeman vyrazil s ochrankou na vodu: Jen pádlujte!

Autor: poe - 
3. srpna 2013
17:41

Čert vem prezidentský majestát! Jako za starých časů vyrazil i letos Miloš Zeman (68) na svou nafukovací jachtu. Snad jen s jediným rozdílem: Tentokrát ho ostří hoši museli přivléci na břeh…

Připomínalo to scénu z bájné Angeliky, kdy otroci na galéře dostali rozkaz „roubíky do úst“ a pod biči zvýšili tempo. I tři urostlí bodyguardi museli napnout síly, aby prezidenta odvlekli na mělčinu Veselského rybníka. Stalo se tak poprvé v jeho mořeplavecké kariéře.

„Už jsem nemohl,“ přiznal Zeman po plavbě s lidským pohonem. Svým výkonem ale i tak zřejmě udělal radost lékařům, kteří mu kvůli cukrovce doporučili i více pohybu. Zeman jim na oplátku slíbil, že zhubne. To by potěšilo i ochrankáře – při vystupování ho teď museli ze člunu doslova vynést.

To, že i jako prezident bude jezdit na dovolenou na svou milovanou Vysočinu, avizoval Zeman ještě před svým zvolením. Na dotaz Blesku, zda si dokážete představit, že půjde na člun a bude mít za zády ochranku, odpovídal slovy: „Když jsem byl premiér, tak jsem byl na člunu a vedle mého člunu veslovala ochranka na nafukovacím vojenském člunu. Mě to sice trošku pobavilo, ale nebyl jsem proti tomu.“ Včera se ukázalo, že to je při jeho kolumbovských výpravách skoro nutnost.

Prezident na hladinu rybníka, který má za chalupou, vyplouvá skoro každé léto. Nafukovací člun si po dostaveníčku lobbistů a politiků v Toskánsku přejmenoval na jachtu a hrdě se chlubí, že ho stála jen dva tisíce korun.

marenkolada ( 4. srpna 2013 13:54 )

Buďte zdrávi. Všichni mluví o tom, že se objevila ojedinělá metoda, jak vydělat peníze - perfektní na letní večery.. Já si takto přivydělávám již od května a jsem tím fascinována... Nad poměry si díky tomu sice nežiju, ale dokud můžu, tak se mi hodí každá snadno vydělaná kačka.. Je to z návodu Peterblog.wz.sk

itartas ( 4. srpna 2013 12:06 )

...jo to není, ale v českých poloměrech je to pojímáno viz fota k článku jinak!

itartas ( 4. srpna 2013 12:05 )

itartas ( 4. srpna 2013 12:04 )

itartas ( 4. srpna 2013 12:04 )

To bych chtěla vidět...tomu činí potíž dát dohromady jednu souvislou větu. Nemyslím si, že by na tom byl fyzicky líp!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa