Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Boris Šťastný končí v pražském zastupitelstvu: Kvůli Svobodovi

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
25. dubna 2013
10:48

Zastupitel a poslanec ODS Boris Šťastný ve čtvrtek složí mandát zastupitele Prahy. Na jednání zastupitelstva zkritizoval pražské radní. Nesouhlasí prý se způsobem vedení města a děním v koalici ODS a TOP 09. Patří k dlouhodobým kritikům primátora Bohuslava Svobody.

"To, co se dnes děje, jsem voličům nesliboval," řekl Šťastný. Narážel tak na krizi, která se v úterý rozhořela mezi radními za ODS a TOP 09. Koalici označil za "nefunkční svazek, ve kterém se vede guerillová válka." Práci vedení města také označil za nekompetentní a netransparentní.

Ve svém proslovu uvedl, že na konci jednání zastupitelstva složí svůj mandát. "Nesliboval jsem (voličům) rozdělování tučných fleků v městských firmách. Odmítám za to nést zodpovědnost," řekl Šťastný. Ve svém projevu se rovněž opřel do poradce primátora Svobody Marka Hanče, kterého označil jako novodobého Janouška pana primátora Svobody. Za svůj projev sklidil potlesk některých zastupitelů.

Na proslov Šťastného reagovala radní Aleksandra Udženija (ODS). "Pane Šťastný, já jsem dlouho neslyšela takovou snůšku lží a populismu," řekla Udženija s tím, že by se nad sebou měl zamyslet. Jeho odchod ze zastupitelstva na závěr označila za, v souvislosti s projevem, dobrý. Také jí část zastupitelů zatleskala.

cestovatel12 ( 1. května 2013 11:31 )

Nejlepsi by bylo kdyby Borisek skoncil uplne a zacal pusobit nekde v zapadle Africke visce jako obv odak.

1917 ( 1. května 2013 10:02 )

To je strašná a nenahraditelná škoda.Ještě by bylo třeba aby se vrátil nejlepší primátor v hystorii kotě Bém,jak řekl papá Klaus.Ole ODS se všem těmto zasloužilým členům postará o trafiky.

vejkyt ( 30. dubna 2013 12:01 )

hurááá o jednoho zlodějksýho mamrda v politice míň teď ještě zavřít Janouška a jeho poslušnou *** Béma... ODS pomalu vymetá zlodějský kádry to se treba o cssd říci nedá tam jich je stále plno a nic se neděje stále se tvářej jako největší lidumilové...

lufterak ( 29. dubna 2013 23:35 )

Jsem volič ODS a to, že tenhle grázl zku.rvenej zmizí je jenom dobře. Škoda, že si dnes nehrál s kašpárkem a řiťopichem Bémem někde v blízkosti toho plynového výbuchu ....

blb.flinta ( 28. dubna 2013 19:08 )

Už aby vám vy kreténi dali zase komáři právo na práci, vypli internet a pozvali Rusáky...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa