Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Boris Šťastný končí ve funkci předsedy pražské ODS

Boris Šťastný rezignoval na post předsedy ODS v Praze
Boris Šťastný rezignoval na post předsedy ODS v Praze  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
2. prosince 2011
16:58

Boris Šťastný na post předsedy pražské ODS rezignoval na dnešním jednání s premiérem Petrem Nečasem. Pražskou ODS hýbou změny poté, co primátor Bohuslav Svoboda uzavřel překvapivě koalici s TOP 09.

Šťastný na počátku minulého týdne překvapivě vypověděl smlouvu se sociální demokracií. Novou koalici neočekávaně rychle uzavřel Svoboda bez jeho vědomí ve čtvrtek ráno. Šťastný se způsobem podepsání smlouvy nesouhlasil, nakonec se k ní ale připojil.

Od té doby Svoboda posiluje své pozice. V úterý skončil předseda klubu pražských zastupitelů za ODS Rudolf Blažek, ještě předtím rada odvolala z dozorčí rady dopravního podniku politiky, kteří podporovali předchozí vedení metropole. Skončil také generální ředitel dopravního podniku Martin Dvořák. Očekávají se i další změny ve vedení městských firem.

Grémium sociálních demokratů dnes doporučilo Petru Hulinskému, aby rezignoval na funkci předsedy pražské ČSSD. Učinit by tak pravděpodobně měl příští týden.

dagma9 ( 4. prosince 2011 22:31 )

No právě,mohly by se postavit z toho co rozkradli.Zavřít a zabavit nakradené majetky a na všechno by bylo peněz dost a dost.

gogo ( 3. prosince 2011 14:53 )

Tolik cel není v současné době k mání. Přes 5.000 odsouzených dosud nemohlo nastoupit trest pro nedostatek místa ve věznicích. A nové se stavět nebudou. Je rozkradeno ...

sakra ( 3. prosince 2011 10:53 )

Poslední věta neplatí, protože s naší povahou t.j. českou všechno zkazíme, ukradneme, podrazíme kdekoho atd.

clarocesi ( 2. prosince 2011 22:55 )

Tak jen tak mimochodem.Komunisti se napakovali v roce 1948, kdy ukradli vše ,co jen trochu stálo za to.Podruhé v roce 1953, kdy udělali přes noc měnu a ožebračili zbytek.A mezi sebou se nezavírali, ale popravovali.Pokud by toto vše nebylo, nebylo by potřeba ani tzv.revoluce v roce 1989 a vše by se vyvýjelo postupně a normálně.Nebýt tedy té komunistické sebranky, patřili bychom mezi nejvyspělejší státy evropy!

gogo ( 2. prosince 2011 22:00 )

Ano, máte pravdu. Komunisté se nemohli napakovat, protože zde existovaly určité kontrolní mechanizmy (povinnost dokázat původ nabytého majetku v případě podezření z majetkové trestné činnosti) a přísné tresty za "rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví". K rozkradení tohoto majetku došlo až pod hlavičkou divoké proivatizace... Teď již je jen "dokradná"....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa