Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Zeman povýšil svého řidiče: Z civila elitním policistou!

27. února 2013
13:29

V týmu Miloše Zemana se bojuje o funkce. Zvolený prezident nechce nic prozrazovat. Postupně se ale vyjasňuje, kdo mu bude po dosednutí do křesla hlavy státu nejblíž. Ze svého kamaráda, s kterým se objímal po vítězství ve volbách, se stal během měsíce elitní policista a budoucí prezidentský kočí.

„Určitě si ho vezmu, stejně jako tajemníka,“ nechával se slyšet hned po svém zvolení. A jeho slova teď dostávají podobu. Za volantem černé prezidentské limuzíny s označením policie už sedí jeho osobní řidič.

„Popravdě řečeno jste mě teď trošku zaskočili,“ neskrýval překvapení bezpečnostní expert Andor Šándor. Vzápětí ale připustil, že posadit za volant prezidentské limuzíny vlastního šoféra je ze strany Miloše Zemana mnohem lepší nápad, než když chtěl, aby ho chránila soukromá bezpečnostní agentura.

A proč Zeman na svém řidiči tak trvá? „Vozí mě už čtyři roky a máme spolu velice kamarádský vztah, tykáme si,“ vysvětlil budoucí prezident.

Kdo bude kancléřem prezidenta?

Nejtvrdší souboj ale probíhá o klíčový post kancléře, na který se objevilo několik adeptů. Ještě nějaký čas bude funkci vykonávat Jiří Weigl. Ten ale jednoznačně řekl, že funkci bude vykonávat jen tak dlouho, aby se stihl zaučit jeho nástupce.

Po jeho křesle prý velmi touží Vratislav Mynář. Svůj zájem vysvětluje bezelstně. Byla by to skvělá reklama pro jeho stranu SPOZ, která Zemana na Hrad vyslala.

V souvislosti s touto funkcí je však ještě slyšet jedno jméno. Petr Kynšetr. Na post kancléře ho tlačí Miroslav Šlouf. Toho ale Zeman podle MF Dnes zcela odstřihl a nepozval ho ani na pondělní oslavu svého zvolení. Jak to dopadne se dozvíme už brzy.

 

rudyptak48 ( 1. března 2013 17:07 )

Víte, proč Zeman tak opatrně našlapuje? Neééé? Má strach, aby mu neupadnul vercajch. Už jsme zde měli prvního dělnického prezidenta se stejnou nemocí. Sifilis je potvora zákeřná.

quonex ( 28. února 2013 19:48 )

Jestlize se byvaly ck kanonyr cepicka mohl stat pres noc generalem, proc by se ridic ozralce nemohl stat uniformovanym policistou, ktery si tyka s prezidentem. Tady je vsechno mozne..

agent ( 28. února 2013 08:13 )

Z fotky jsem viděl jediné, že nějaká osoba řídí civilní policejní auto. Nic víc. A primitovové mají dýchánek

japos22 ( 27. února 2013 21:43 )

Zeman má jasno a ty jsi jasnej

illis ( 27. února 2013 21:10 )

Máš pravdu v tom, že nejhorší jsou přizvukovači. Sama jsem to zažila, není to nic pěkného, ovšem přizvukovači jsou na sebe náležitě pyšní, tedy aspoň ta, kterou znám já .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa