Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

ODS zrušila tři pražská sdružení: Černé duše, machinace s posty!

Bohuslav Svoboda, primátor a předseda pražské ODS
Bohuslav Svoboda, primátor a předseda pražské ODS  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, psch - 
28. února 2013
18:53

Výkonná rada ODS dnes zrušila tři sdružení – v Praze 4 - Nuslích, v Praze 12 a Praze-západ – kvůli machinacím s posty a netransparentnímu náboru nových členů. Třeba v Nuslích se za pochybných okolností stal novým předsedou vlivný podnikatel Ondřej Palounek.

Už před jednáním rady se hovořilo o tom, že oblastnímu sdružení Praha-západ hrozí právě kvůli údajným "černým duším" zrušení. Část členů ODS v Praze 4 si zase stěžovala na podivné okolnosti, které prý provázely nedávnou volbu předsedy místního sdružení v Nuslích.

"Sněmu předcházel značný přesun členské základny. Sněm se pak uskutečnil současně s jednáním zastupitelstva městské části, aby se někteří zastupitelé nemohli zúčastnit," řekl ČTK jeden z členů ODS v Praze 4. "Bývalému předsedovi Michalovi Pilcovi údajně vyhrožovali. Nakonec sám rezignoval," řekl další člen místní ODS.

Podle informací Blesku mělo nuselské sdružení rekrutovat thaiboxery a jiné zápasníky, kteří pak měli podpořit volbu nového předsedy Ondřeje Palounka. Ten se podle zdroje ČTK stal členem sdružení jen několik hodin před svým zvolením.

V Praze 12 je podle lidí z pražské ODS problém s nedávným sněmem, na kterém bylo zvoleno nové vedení oblastního sdružení. Z funkce byl odvolán dosavadní šéf rady senátor Tomáš Grulich, který přitom na podzim obhájil svůj mandát. Na sněm prý byli podezřele nominováni delegáti.

komentator ( 1. března 2013 11:45 )

Na sněmu podnikatelů soukromníků zazněly názory, že ODS v mnohém připomíná organizovanou mafii!! http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/ODS-je-vnimana-jako-nefalsovana-mafie-zaznel o-na-snemu-soukromniku-255585

komentator ( 1. března 2013 11:22 )

Níže je docel vystižný komentář FRAJTRA ODÉESÁKA, který se objevil na serveru ČTK české noviny! frajtr odéesák: Blbeček Nečas a výkonná rada ODS vedou ODS do kytek!Bravo Nečas!!Děláš záslušnou práci! Svými čistkami likvidujícími odéesáky,které Nečase kritizují, v mnohém připomíná Milouše jakeše z KSČ. Jakeš a Husák rovněž prováděli čistky a vyhazovali ty slušnější komouše z KSČ! Místo toho, aby po serii drtivých volebních porážek Nečas a výkonná rada ODS odstoupili, tak ty tzv. špičky modrých bolševiků z ODS likviduje řadové členy! Dodělávající kobyla zuřivě kope kolem sebe!! 28.02.2013 21:32

zadnice ( 1. března 2013 09:33 )

Nečasi, ODS se zapomenula zrušit celá! Však oni to voliči napraví!!!

krupan10 ( 1. března 2013 06:01 )

V České kotlině jde všechno do pr.dele

karolinasesta ( 28. února 2013 20:48 )

VV, DÍKY, ŽE VÁM OSUD SOCIÁLNĚ SLABŠÍCH NENÍ LHOSTEJNÝ Je mi sympatické, že bojujete proti zdražování potravin. Dokud jste se mediálně nechopili tématu potravin, nikdo se předraženými potravinami a jejich nevalnou kvalitou nezaobíral. Když jste začali medializovat kvalitu a vysoké ceny v porovnání s Německem, hned s tématem vystoupila soc.dem, ozval se Babiš..., ministerstvo zemědělství...DÍKY.

Zobrazit celou diskusi