Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Okamura nasekal nejvíc chyb: Podpisy byly smyšlené, archy sepsané jednou rukou!

Podnikatel s japonskými kořeny Tomio Okamura se svou stížností k Nejvyššímu správnímu soudu neuspěl.
Podnikatel s japonskými kořeny Tomio Okamura se svou stížností k Nejvyššímu správnímu soudu neuspěl.  (Autor: archiv Tomia Okamury)
Autor: oj - 
14. prosince 2012
12:02

Jana Bobošíková byla jediná z třech vyřazených prezidentských kandidátů, která uspěla se svou stížností a vrátila se do boje o Hrad. Nejhorší prý byly podpisové archy Tomia Okamury. Některé byly zcela vymyšlené a sepsané jednou rukou.

Soudce Nejvyššího správního soudu Vojtěch Šimíček v rozhovoru pro deník Právo popsal, jak se o stížnostech prezidentských kandidátů rozhodovalo.

„Pouze v případě paní Bobošíkové přepočet vedl k tomu, že počet jejích podporovatelů překročil hranici 50 tisíc. U pánů Dlouhého i Okamury i po přepočtení počet zůstal pod požadovanou hranicí,“ řekl deníku Šimíček.

Procento chybovosti pak bylo nejvyšší u podnikatele s japonskými kořeny Tomia Okamury. „Chybovost byla taková, že celé archy byly smyšlené, sepsané jednou rukou,“ dodal.

Podle Okamury rozhodl Nejvyšší správní soud politicky, stejně jako předtím vnitro. "Jsem den ode dne více přesvědčený, že ministerstvo vnitra nedělalo chyby, ale plnilo zadané úkoly, tedy vyřadit vybrané kandidáty," uvedl Okamura. Důkazy prý už předal policii spolu s trestním oznámení pro podvod a maření voleb.

Na prezidenta nyní oficiálně kandiduje devět lidí. Zákonodárci navrhli Jiřího Dienstbiera (ČSSD), Přemysla Sobotku (ODS) a Karla Schwarzenberga (TOP 09 a STAN). Podpisy voličů umožnily kandidaturu Jana Fischera, Taťány Fischerové, Vladimíra Franze, Zuzany Roithové (KDU-ČSL), Miloše Zemana (SPOZ) a Jany Bobošíkové (Suverenita).

harcer ( 27. prosince 2012 23:13 )

A už se spojila z Dukem? Tam by se její duševní síla uplatnila mnohem víc

harcer ( 27. prosince 2012 23:08 )

Neblbněte a moc to bolí když myslíte že myslíte

harcer ( 27. prosince 2012 23:06 )

Klolik milionů smluv předtištěných nebo sepsaných právníky je neplatných protože byli jenom podepsané? To já také nemusím platit za půjčku protože vše bylo předtištěné a já to jenom podepsal

doktorka6 ( 21. prosince 2012 16:54 )

janast:-souhlasím s vámi, je to hlavně o tom KOHO SI VAZIME , toho máme volit! NE TY CO JEN OHLUOPUJI PLANYMI HESLY, máme volit člověka prověřeného a takového CO MYSLI LIDSKY ! Nepodceňujte paní Táňu, i když je její fyzické tělo křehké tak její duševní a duchovní síla je obrovská ! DEJTE ŠANCI LEPŠI ČR paní Táňa presidentka a občanské hnutí jako hnutí morální a lidské obrody : www.pozitivnievoluce. cz TAKTO JEDNODUŠE TO MUŽEME ZMĚNIT a následně se nemusíme za naši zem stydět! Krásné svátky Vám všem

janast ( 18. prosince 2012 09:01 )

Myslím, že pani Fišerová má skutečně veliký morální kredit a je obdivuhodné, co všechno dělá pro druhé. Jen doufám, že vydrží pak tlaky a nenechá sebou manipulovat, ale zas se v politice už pohybuje delší dobu, takže to prostředí už zná a jistě už se s podobnými problémy setkala. Každopádně je to člověk, kterého si velice vážím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa