Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nečas jmenuje náhradu za Drábka: Bude to Ludmila Müllerová (TOP 09)

Ludmila Müllerová by se v pátek měla stát ministryní práce a sociálních věcí
Ludmila Müllerová by se v pátek měla stát ministryní práce a sociálních věcí  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
13. listopadu 2012
14:36

Tak nakonec to přece jen vypadá, že se Ludmila Müllerová (TOP 09) dočká a usedne do ministerského křesla. Premiér Nečas dnes potvrdil, že by na ministerstvu práce a sociálních věcí měla nahradit Jaromíra Drábka. Od pátku.

Ludmila Müllerová byla hlavní kandidátkou TOP 09 na místo, uvolněné Jaromírem Drábkem. Nikoli však nejspíš jedinou, v posledních dnech se čile spekulovalo o tom, že se v Nečasově kabinetě chystají personální změny a na Müllerovou se nemusí dostat.

Dnes však premiér Petr Nečas (ODS) sdělil, že volba padla definitivně na Müllerovou. "Ano, bude jmenována v pátek," přináší Nečasovo prohlášení iDnes.cz.

Drábek se rozhodl skončit v ministerském úřadu poté, co byl jeho náměstek a pravá ruka Vladimír Šiška odveden policií v poutech a obviněn z podplácení. Svou rezignaci oznámil Drábek začátkem října, koncem měsíce dal opravdu vale Nečasově kabinetu a stal se již 9. ministrem, který za Nečase padl.

V Nečasově vládě skončilo už 9 členů. Kdo bude další? V Nečasově vládě skončilo už 9 členů. Kdo bude další? | Archiv Blesku

Müllerová: Pracovala pod Drábkem, s Nečasem se prý shodla

Müllerová nepřichází do neznámého prostředí - jisté zkušenosti s prací na tomto ministerstvu má, působila zde jako náměstkyně v letech 2002 až 2004. Poté se dostala do Senátu, nějaký čas pracovala i jako Drábkova poradkyně.

Ke svému jmenování pak Müllerová prozradila, že se s premiérem Nečasem sešli a jejich pohledy se střetly... Samozřejmě co se týče pohledů na fungování ministerstva, které svého času vedl i Nečas.

Před Müllerovou nyní leží k vyřešení několik ožehavých otázek. Jednou z hlavních jsou sKarty, systém sociálních karet na výplatu sociálních dávek. 

tondapraha ( 16. listopadu 2012 21:06 )

Další,babka zlodějka.Ale fakt,jak vykrmená TOOTSI.Za Vondru,by mohla přijít,CERVENA KARKULKA.

xhonys ( 14. listopadu 2012 11:39 )

http://img.ahaonline.cz/img/18/full/1044020_.jpg

merrylou212 ( 14. listopadu 2012 11:24 )

Drábek už se napakoval a jde do ř.iti.Smlouvy pro jeho firmu jsou uzavřeny,tak co by tam už dělal.Zodpovědnost?Žáná.A dvě miliardy v p.rdeli.Ještě naposledy-zlatý padák a vymalováno. Teď ho bude zastupovat Dafne z "Někdo to rád horké" a život zlo.dějské bandy jde dál.

zadnice ( 14. listopadu 2012 10:53 )

Napřed rozkoukat, najít WC a koupelnu, no a potom? Ono to nějak dopadne, stačí udělat čistku, přivést si známé a příbuzné .....

xhonys ( 14. listopadu 2012 10:39 )

Tak ta vypadá naprosto přesně jako Lipský převlečený za kuchařku ve filmu "Šest mědvědů s Cibulkou".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa