Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Drábkův bývalý náměstek je na svobodě: Propustili ho z vazby

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
24. října 2012
12:31

Bývalý náměstek ministra práce a sociálních věcí Vladimír Šiška byl propuštěn z vazby na svobodu. Podle státního zástupce již nehrozí, že by mohl ovlivňovat svědky.

"Obviněný Vladimír Šiška byl v úterý propuštěn z vazby, a to z rozhodnutí státního zástupce, podle kterého důvod takzvané koluzní vazby pominul, neboť byli vyslechnuti potřební svědci, a nehrozí tak obava z jejich ovlivňování a maření objasňování skutečností závažných pro trestní stíhání," uvedla mluvčí pražského městského soudu Martina Lhotáková.

Šiška s Hojerem podle obvinění nabídli přidělení stomilionové zakázky firmě OKsystem, která pro resort práce a sociálních věcí zajišťovala informační systémy pro oblast dávek či nezaměstnanosti. Výměnou za to měla společnost stáhnout svoji stížnost k antimonopolnímu úřadu na způsob, jakým ministerstvo pořídilo od jiné firmy systém pro výplatu sociálních dávek.

Obvodní soud pro Prahu 2 poslal Šišku do vazby na počátku října. Ministr Jaromír Drábek (TOP 09) následně oznámil, že ke konci měsíce rezignuje. Je však přesvědčen, že je kauza do velké míry uměle vytvořena. Věří v nevinu svého bývalého náměstka.

ŠTVE VÁS, CO SE V ČESKU DĚJE? VYSOKÉ CENY SLUŽEB, ZBOŽÍ… CHOVÁNÍ POLITIKŮ A ÚŘEDNÍKŮ... MÁTE PROBLÉM ČI PŘÍBĚH BEZPRÁVÍ, SE KTERÝM SE CHCETE SVĚŘIT?

PIŠTE NA e-mail vase-prava@blesk.cz.

zadnice ( 20. března 2013 10:49 )

Česká "SPRAVEDLNOST" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

komentator ( 24. října 2012 23:43 )

K poučení chytráka hUBERTA ŘiDiče autobusu Smetanu soudila ta NÁNA, manželka IČKA-Langera , LaNgerová-Urválkov. Olomoučáci dalí manželce IČKA-Langra soudkyni Langrové přezdívku URVALKOVÁ Dle CHYTRÁKA Huberta malé vysvětlení:Urválek byl prokurátorem a později soudcem, který posluhoval komoušům za bývalého režimu a tvrdě tresstal nepřátele komunistického režimu) V podobné roli je manželka IČKA-Langera soudkyně Langerová- urválková,která pro změnu posluhuje odéesákům. Vá BLBEČEK Hubert, že soudkyně Langrová-Urválkova je v konfliktu zájmu neboť její manžel ičko-langer, kterému Smetana namaloval tykadla je odéesák! Není zajímavé, že členové jiných politických stran, kterým řidič autobusu Smetana nakreslil tykadla, na rozdíl od IČKA-Langera nepodali na Smetani trestní oznámení!

komentator ( 24. října 2012 23:26 )

Okopíroval jsem komentář Josífka ze serveru českenoviny.cz, kzerý tvrdí, že justice měří dvojím metrem, že pravicoví zloději jsou chráněi.. Josífek: gauneři Šiška a Drábek z TOP 09 ODKLONILI pouze 2 MILIARDY.... Šiška a Drábek dohodili své bývalé firmě iDTAX s.r.o skoro 2- miliardový a silně předražený projekt elektronického vyplácení sociálních dávek BEZ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ!!! Holt 2 miliardy to je pro recyklované černo***níky z TOP 09 maličkost!!! A ten ZLOČINEC Rath ten prý ukradl ASTRONOMICKOU částku 7 milionů a proto musí zůstat ve vyšetřovací vazbě!! Justiční mafie měří dvojím metrem. I ti největší pravicoví zloději, kteří rozkradli miliardy mají na státním zastupitelství a na soudech své protektory!

houbyryby ( 24. října 2012 19:45 )

Ten "fesak-hubert" to je kus !Vezmi se za ruku s těma ***ama z vlády a oni Tě naučí krást a rozkrádat, jak to umí jen oni ! Nebo jak Tě tak čtu,Ty už to umíš asi taky !!! Nebo si myslím,že máš někoho v ODS a nebo TOP ?Kde je těch 330miliard na sociálním účtu z roku 1991 ?Kdy je 27 tun zlata ? Ocelárny patří Indovi,Stehlíka zavřeli ! Co chceš vědět dál ! !

jity ( 24. října 2012 19:06 )

Přičmoudlíky nenaučí makat ani Drábek ani dráb. Ti budou pořád žít ze sociálních dávek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa