Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Groteska ve Sněmovně: Bárta si donesl urnu. Víme proč!

Vít Bárta si přinesl na jednání Sněmovny urnu, Jeroným Tejc (vpravo dole) chtěl jednat o ztrátě paměti poslance Babáka (vpravo nahoře)
Vít Bárta si přinesl na jednání Sněmovny urnu, Jeroným Tejc (vpravo dole) chtěl jednat o ztrátě paměti poslance Babáka (vpravo nahoře)  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
18. září 2012
18:18

Vítek Bárta vytáhl na řečnický pultík ve Sněmovně urnu. Prý je pro ministra školství. Víme, proč! Jeroným Tejc (ČSSD) zase navrhoval, aby se jednalo o ztrátě paměti poslance Michala Babáka (VV). Pořádně absurdní divadýlko si připravili dnes ve Sněmovně páni politici...

V českém politickém rybníčku plave spousta zvláštních ryb. A podle toho to pak také někdy při jednáních Sněmovny vypadá. Potvrdilo to i dnešní zasedání poslanců, při kterém vytáhl Vít Bárta svůj "prezent".

Urnu s nápisem "Jedna úroveň maturity z matematiky = konec české konkurenceschopnosti" přinesl pro ministra školství Fialu, který to prý pořádně pokazil. Skoro zradil Česko.

Jednotnou úrovní maturity prý ministr podle Bárty "zazdil" schopnost konkurence Čechů ve světě. Fialu kritizuje také za populismus. Kousek s urnou však přinesl Bártovi do jeho projevu zajímavé zpestření...

Tejc: Pojďme jednat o tom, že je Babák sklerotik

Další "kulturní" vložku si připravil Jeroným Tejc z ČSSD. Jeho vystoupení mělo však jiné téma - jmenovalo se "Ztráta paměti poslance Babáka".

Véčkařský poslanec Babák totiž kritizoval sociální demokraty za to, že se nezúčastnili jednání rozpočtového výboru. A umožnili tak, aby výbor zamítl Babákův návrh na ponechání současných sazeb DPH.

Babák prý tuhle DPH zvyšovat nechce. Předseda poslanců ČSSD Tejc však reagoval netradičním návrhem - aby Sněmovna oficiálně jednala o Babákově ztrátě paměti...

Babák se jako člen VV účastnil dřívějšího zvyšování daně tehdy ještě jednotným Nečasovým kabinetem. "Z tohoto se skutečně nevykecáte, i kdybyste byl čaroděj, a to skutečně nejste," připomínal Tejc Babákovi.

Inu, jsou to takové žabomyší války. A ani jako estrádní program to vlastně dobré není.

Vít Bárta vytáhl na jednání Sněmovny urnu pro ministra školství Vít Bárta vytáhl na jednání Sněmovny urnu pro ministra školství | ČTK

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

arcaben ( 19. září 2012 13:25 )

Jďete už třeba k Berouskům s těma šaškárnama,ikdyž tam by vám dovolili maximálně čistit stání ve zvěřinci!!

jity ( 19. září 2012 11:48 )

To máš pravdu, ten šťovík co jsme žužlaly jako děti byl možná pro nás zdravější než banán. Banány tady nerostou a proto podle některých, léčitelů pro nás nejsou. To, že jsme chodily jako děti do pionýra nám nevadilo. Pionýrská vedoucí nás vzala třeba na hřiště, nebo do lesa a musely jsme poznávat stromy a zvířata. V zimě na rybník bruslit a určitě nám to prospělo než dřepět celý den u počítače.

sakra ( 19. září 2012 10:23 )

Vydržel jsem se na "jednání" PS od 01,00 do 5,59 hod. No to je něco neuvěřitelného. Jen tzv. schvalování a změny programu schůze trvalo více než 3 hodiny. A poslouchat např. Babáka, nebo Bártu to je skutečně "zážitek"! Prostě parta volů, která nás "vede" do šťastné budoucnosti!!!

pavucinka ( 19. září 2012 08:58 )

červený nebo modrý, každý může být dobrý.... tahle doba přinesla více špatného než dobrého, protože to uchopili nesprávní lidé a vedli to tam, kam chtěli.Ta menšina je dnes spokojena.

majojo ( 19. září 2012 08:26 )

My jsme měli červené šátky- běda tomu, kdo ho neměl, to sdi nesměl hrát s ostatníma. Naše děti měly céčka - běda tomu, kdo je neměl atd. .... No a ať mi ti vládní borci popřou, že neskládali státnice y marxáku - a jak tz ludrz ynám, tak na výbornou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa