Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vyšší DPH nebude: Rebelové v ODS se bouří, ohrožená je celá vláda

Špičky ODS na tiskové konferenci
Špičky ODS na tiskové konferenci  (Autor: ČTK)
Autor: oj, shp - 
5. září 2012
10:17

Špičky ODS na středečním jednání poslaneckého klubu ODS nepřesvědčily minimálně šest rebelujících poslanců, kteří nepodpoří zvýšení DPH. Nečas tak nezíská 101 hlasů nutných na přehlasování Senátu.

Premiér Petr Nečas na večerním jednání vlády chce Kalouskův balíček předložit znovu. Ve Sněmovně ho pak spojí s důvěrou jeho kabinetu. „Uděláme všechno proto, abychom našli koaliční kompromis a odvrátili pád vlády,“ řekl v České televizi předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Rebelové z ODS

Premiér Petr Nečas nepřesvědčil šest rebelů z ODS, kteří jsou proti zvýšení DPH. „Stanoviska zůstala stejná. My balíček nepodpoříme, budeme hlasovat proti. Klub to vzal na vědomí,“ řekl jeden z poslanců za ODS, Petr Tluchoř.

Zvýšení daně z přidané hodnoty od příštího roku o jeden bod na 15 a 21 procent nemělo být jedinou změnou, kterou se vládní stabilizační balíček snažil přinést. Omezeny měli být také výdajové paušály živnostníků a zavést měl například solidární zdanění lidí s příjmy nad zhruba 100.000 korun měsíčně.

Církevní restituce v ohrožení

Stanjura zároveň oznámil, že na jednání sněmovny se nebude hlasovat o církevních restitucích. "Tento bod z programu stáhneme," řekl.

pikaponi ( 13. září 2012 16:41 )

pikaponi ( 13. září 2012 16:37 )

Souhlasím s Honzou51.Přesně tak to dopadne. ODS si je dobře vědomá, že když budou nové volby, tak už se do vedení nedostane a udělaji vše proto, aby se udrželi u koryt co nejdelé. To už tady bylo.

joudajoudovy ( 10. září 2012 07:20 )

mozna by se nekdo mel konecne zajimat, co necas s kalouskem provadeli na ministerstvu obrany, kdyz tan oba slouzili. Nesasova oddanost arogantnimu kalouskovi je vice jak podivna.....

jonn ( 9. září 2012 16:47 )

Tato vláda se-re celej národ . Takže žádná škoda nevznikne . Děujeme - táhněte !

jsva ( 9. září 2012 11:03 )

Chování Nečase je pro ODS potupné. Ministr financí ve skutečnosti řídí vládu. Ty řeči, nedovolím, nepřipustím, k čemu ODS je údajně největší stranou koalice? Poslouchat Nečas umi, ale co to dělá pro občany,ale jak je vidět pro ekonomiku země, to Nečase a Kalouska nezajímá. Vláda je rozpočtově odpovědná? Vždycky když se jedná o lidi, pokud jde o církev katolickou,o experty typu spolupracovníků Nagyová atd to neplatí.Jedna velká ostuda.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa