Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Velká vzpoura v ODS: Nečase topí 6 modrých ptáků!

Nečas čelí vážné vzpouře ve vlastní straně. Navíc si z něj utahují lidé na internetu
Nečas čelí vážné vzpouře ve vlastní straně. Navíc si z něj utahují lidé na internetu  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, fab - 
5. září 2012
08:43

Zvýšení DPH o procento zřejmě jen tak neprojde! Šest koaličních poslanců totiž Petru Nečasovi včera vypovědělo poslušnost. Premiér s osudem stabilizačního balíčku spojil další existenci své vlády.

Senátní veto přinutilo Nečase hledat 101 hlasů. Dýku do zad mu však vrazili poslanci z vlastní strany modrého ptáka – Petr Tluchoř, Jan Florián, Tomáš Úlehla, Ivan Fuksa, Radim Fiala a Marek Šnajdr řekli zvýšení daní ne. Nečas nemůže počítat ani s hlasem Michala Doktora (dříve ODS). Nejistý je také postoj Pavla Béma (pozastavené členství v ODS).

"Vzbouřenci" žádají změny vládního balíčku, což by znamenalo jeho nové předložení. Klub ODS ale do uzávěrky tohoto vydání nenašel pro všechny přijatelné východisko.

Premiér Petr Nečas na jednání klubu údajně prohlásil, že pokud daňový balíček neprojde, vláda ho ve stejné podobě předloží znovu a spojí s ním svou důvěru. Stejný postoj má také ministr fi nancí Miroslav Kalousek (TOP 09). Nedovede si představit, že by mohl obhajovat návrh rozpočtu s vyšším schodkem než 100 miliard korun. Ten přitom vychází právě z vládního balíčku, podle nějž má být DPH od příštího roku 15 a 21 procent a mají být více zdaněni lidé s nejvyššími příjmy.

sakra ( 5. září 2012 10:47 )

Premiér Petr Nečas na jednání klubu údajně prohlásil, že pokud daňový balíček neprojde, vláda ho ve stejné podobě předloží znovu a spojí s ním svou důvěru. Nečasi posloucháš Kalouska na slovo a to je Tvůj konec - KONEČNĚ!!! Pokud to podáš tak jak říkáš podle Kalouska, tak už bal kufry!!!!!!!! Národ si jen ODDYCHNE.

husqarnowicz ( 5. září 2012 10:16 )

Strana modrých prasat po Nečasovým vedením nejenže škodí lidem, ale už se i zpronevěřuje vlastnímu volebnímu programu, kterým obalamutila o minulých volbách své voliče. Nečas nyní dokazuje, že je skutečný totalitčík. Zkusí "rebely" uplatit a neváhá sáhnout i k výhružkám - nic jiného totiž znovunastolení otázky daní a církevních restitucí ve spojení s hlasováním o důvěře vládě není. Pan premiér býval snaživý a přesvědčený svazák, takže zřejmě přejal tyto metody od předlistopadové KSČ, jejímž údem tehdy SSM byl. Na druhou stranu, je dobře, když se pravicová lůza mezi sebou jebe. Jejich hamižnost a touha po moci je ničí, a lidé v podhradí z toho mohou mít jen prospěch.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa