Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Podle Nečase by měla Parkanová zažádat o zbavení imunity

Autor: ČTK, mok - 
1. července 2012
18:50

Premiér Petr Nečas se dnes vyjádřil na téma Vlasta Parkanová v otázkách Václava Moravce. Podle něj by měla zažádat o zbavení imunity sama. Parkanová ale nic podobného neplánuje.

Premiér Petr Nečas (ODS) si v nynější situaci neumí představit, že by Poslanecká sněmovna nevydala svou místopředsedkyni Vlastu Parkanovou (TOP 09) ke stíhání v kauze nákupu letadel CASA pro českou armádu.

Nečas to dnes prohlásil v televizní diskusi Otázky Václava Moravce s tím, že Parkanová by nyní udělala nejlépe, kdyby o zbavení imunity sama požádala. Jednoznačně však nyní neřekl, jak bude o vydání Parkanové hlasovat.

Parkanová ČTK sdělila, že nic nového se nestalo, a názor, že o vydání nepožádá, proto nezmění.

"Existuje celá řada otazníků, které ale nemohou být zameteny pod koberec tím, že by neproběhlo příslušné řízení, které vede státní zastupitelství, a případně nezávislý soud," prohlásil Nečas. Kauza podle něj za poslední dny eskalovala tak, že by Parkanová měla zvážit přehodnocení tohoto svého postoje, že o vydání žádat nebude.

Parkanová, která už uvedla, že věc chce nechat na rozhodnutí poslanců, na svém stanovisku trvá. "V posledních dnech se nestalo nic nového, proč bych svůj postoj měla měnit," napsala ČTK v textové zprávě.

frantaklika ( 6. července 2012 23:29 )

V tomto státě je možné aby se Bohem potrestaná křivá huba stala ministriní obrany..kde se má krást tak účel světí prostředky

cestovatel12 ( 4. července 2012 16:54 )

To naše slavná ministrině obrany nikdy neudělá protože je zbabělá. Statečná byla jenom při pobírání ministerského platu a neplnění žádných poviností. To je k neuvěření co je v tomto státě možné.

rudyptak48 ( 4. července 2012 15:44 )

Nečas pod tlakem věřejného mínění připustil, že Kalousek udělal chybu, když naléhal na vyšetřovatele. Kalousek si ale nedá říct, a pořád osočuje policii. Kalousku, umíš plavat v plechovém sudu se svázanýma rukama? Ne? Tak se to rychle nauč.

londynskypes ( 3. července 2012 09:06 )

vsichni by meli odstoupit cela vlada a byt po praveni za rozkradani statni kasy ..to nema obdoby!

jaroslava35 ( 2. července 2012 12:44 )

Já bych neustupovala,,,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa