Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Milionový majetek Parkanové: Vilu jsem koupila z úspor, tvrdí

Autor: Josef Šťastna, hra, simao.k - 
27. června 2012
15:35

Vlasta Parkanová (TOP) je v hledáčku policie kvůli předražené zakázce na ministerstvu obrany. Stát přišel o 658 milionů. Svůj majetek přitom Parkanová soustředila do Sezimova Ústí. Jakou hodnotu mají domy, které vlastní?

Vlasta Parkanová, jejíž případ nyní prošetřuje mandátový a imunitní výbor, má sice v Praze byt, ale největší část majetku soustředila do Sezimova Ústí na Táborsku. S manželem Zdeňkem zde na okraji města vlastní nenápadný šedivý rodinný domek.

Hned přes ulici však zakoupila v roce 2007 Parkanová pro svou dceru Adélu zajímavě řešenou vilu. „Je to dům po bývalém řediteli Kovosvitu. Je obrovská, s venkovním bazénem za půl milionu. Ten nechal původní majitel vybudovat před dvěma lety,“ uvedl tehdy jeden ze sousedů Parkanové.

Adéla Parkanová: Za matkou do strany i Sněmovny

Adéla Parkanová, která se tak nastěhovala do lukrativního domu naproti rodičům, přitom stejně jako matka působí v TOP 09 - jako asistentka poslaneckých kolegů Vlasty Parkanové.

I když se prý jeví na své pozici velmi schopně, již v minulosti musela její matka několikrát čelit kritice, že své dceři umetla cestičku do státní zprávy, jak uvedly Hospodářské noviny.

Dům jsme financovali z rodinných úspor, tvrdí Parkanová

Ale zpět k nemovitostem. Důvodem koupě vily bylo prý to, že jeden dům byl pro celou rodinu Parkanových již malý. Matku s dcerou však od sebe oddělil jen chodník se silnicí.

Právě dcera Adéla se rázem stala v rodině Vlasty Parkanové největším vlastníkem realit, protože dům je veden na ní, zatímco ten původní spoluvlastní exministryně Parkanová s manželem Zdeňkem.

Jak dokazuje pohled do katastru nemovitostí, v letech 2005 až 2007 zakoupila nemovitosti Parkanová za 7,14 milionu korun. Kde na to však vzala peníze? Vzala si hypotéku, avšak z veřejných zdrojů nelze doložit částku 1,33 milionu korun.

Parkanová se však spekulacím brání - tuto částku prý pokryly rodinné úspory. "Pětatřicet let s manželem pracujeme, já mám dvacet let příjmy ministryně nebo poslankyně. Jako rodiče jsme si žádný majetek nepořídili kromě domu po rodičích, kde žijeme 28 let. Protože nic víc nepotřebujeme a nechceme, svými penězi jsme pomohli jediné dceři," sdělila SMS zprávou Parkanová serveru aktualne.cz.

alex0800 ( 2. července 2012 08:09 )

Zlodějská family.. Ani by se člověk nedivil, kdyby byl kalous kmotrem její adélky Zlodějské politické rodiny.. Co dodat? Podívejte se na straníka Kalouska. Také je to "čestný" "muž". Né, opravdu slušné a čestné lidi v politice nehledejte. Sedí tam samej mafiánskej neřád ;-) A Kalousek vyhrožující vyšetřovatelům kvůli své stranické kolegyni..? Kreje čórku o které věděl, protože ji organizoval. Vždyť za těch více než deset let kradení na obraně už věděl, kde, koho a za kolik Národ jen ví, že větví a provazů je všude ještě dost a historie měla vždy něco do sebe ;-)

verasum ( 30. června 2012 10:18 )

Tato zrzavá kobyla má jedině štěstí, že žije v tom našem bordelu, co se zove ČR. Jinak by šla bručet a zabrali jí všechen majetek

pompiduik ( 29. června 2012 05:53 )

Vilu jsem koupila z úspor které mě naspořil náměstek pan Kalousek

ad-ga ( 28. června 2012 21:58 )

No jo z úspor! ale ne z vlastních. naspořili daňový poplatníci

mutaky ( 28. června 2012 01:26 )

Parkanová si to vyzpívala, ale teď ještě více zbohatne Paroubek, protože musí vydat DVD s cvičením, které předvedl na Aha. Něco tak zábavného jsem dlouho neviděla. Koupila bych ho všem mým přátelům jako dárek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa