Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kalousek bavil Sněmovnu: Při hlasování o restitucích zlomil kartičku

Miroslav kalousek je šoumen: Tentokrát Sněmovnu pobavil tím, že při hlasování o církevních restitucích zlomil svou poslaneckou kartičku
Miroslav kalousek je šoumen: Tentokrát Sněmovnu pobavil tím, že při hlasování o církevních restitucích zlomil svou poslaneckou kartičku  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
20. června 2012
21:15

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) se zapsal do historie. Ale tentokrát kuriózním způsobem. Při hlasování o odročení jednání o církevních restitucích se mu "podařilo" zlomit svou hlasovací kartu. A řada poslanců se ve Sněmovně div nepopadala za břicho.

Lubomír Zaorálek (ČSSD) zahájil hlasování, na pořadu dne bylo jednání o odkladu rozhodnutí o církevních restitucí. Opozici se totiž vládní návrh na vyrovnání s církvemi pranic nelíbí a ráda by, aby se o něm rozhodovalo až po prázdninách.

Při prvním hlasování poslanci podpořili návrh Vladimíra Koníčka (KSČM) o odkladu. K mikrofonu však přišel Miroslav Kalousek (TOP 09) a nečekaně předvedl komický výstup: "Velmi prosím o prominutí, myslím si, že takový případ tady ještě nebyl. Nicméně byl jsem včas u svého hlasovacího zařízení a zlomila se mi hlasovací karta," řekl ministr bezelstně a pobavil tím Sněmovnu.

Na vlastní oči to přitom prý viděl i Zaorálek. "Tak jsem tu přímo živý svědek toho, že opravdu karta byla zlomena ve chvíli, kdy ji pan ministr strkal do toho otvoru," popisoval Zaorálek a poslance upozornil, aby hlasovali s rozvahou - a to i při emocionálních hlasováních.

Sněmovna církevní restituce opět neschválila

I zbytek sněmovního programu připomínal komedii - jenže tentokrát už se nic moc netradičního nedělo. Dlouhé kritické projevy opozice, opakované hlasování, proti kterému však byla vznesena další námitka, nedohodnutí se do 14. hodiny, kdy bylo jednání přerušeno...

Sněmovna tak ani dnes nedokončila schvalování zákona o majetkovém vyrovnání státu s církvemi a pokračovat se ve frašce bude opět nejspíš tento pátek.

Vládní návrh zákona o majetkovém vyrovnání přitom počítá s tím, že církve dostanou asi polovinu někdejšího majetku v hodnotě zhruba 75 miliard korun a za zbytek ji během dalších 30 let budou vypláceny náhrady v celkové výši dalších 59 miliard. Stát by naopak církvím přestal hradit platy duchovních.

Opozice je však proti vládnímu návrhu: "Církev se jako největší feudál i jako ideová autorita spolupodílela svým postojem a postavením na utrpení a vykořisťování poddaných. Získávala tak nemravně, nekřesťansky i násilně značnou část dnes požadovaného takzvaného svého majetku," pronesl tvrdě komunista Opálka.

Kardinál Dominik Duka přitom už minulý týden označil výroky komunistických poslanců podobné těm, jaké zaznívaly na zasedání ÚV KSČ před revolucí.

zamlzena ( 25. června 2012 20:21 )

Opravdu to chce neodvádět pozornost od podstaty problému této společnosti ,a to je skutečně něco více než jeden MUDr Rath, či jedna paní Parkanová....to bychom na tom byli ještě dobře,kdyby tomu tak bylo.

liwa ( 24. června 2012 19:46 )

Dnes na ČT jsem konečně viděl Kalouska vyděšeného k smrti a kopajícího kolem dokola protože otázka nezní zda zvoní hrana Vlastě ona jak v diskusích byla nazvána bílým koněm a to ne jediným na MNO skutečně byla,ale hrana by konečně zvonila Tobě Míro.A to i Nečasovi,jelikož on dělal bílého koně dalšímu bílému koni,ale stájníka a dodavatele obroku vždy dělal Kalousek.Politická zadání a skandalizaci lidí,kteří se jen otřeli o Kalouskovo podnikání,ovšem sám se přeřeknutím o kriminální legislativě minulých min.10 let usvědčil a obrácením se o souhlas na předsedu opoziční strany,že napříč politickým spektrem je zájem zachovat zločineckou legislativu.Ta průhledná taškařice prostě v demokratických zemí nemá obdoby.Vytvoření tzv.černé knihy na MO vedlo k vendetě stb oddělením Kalouskova MF na politickou zakázku tzv.Promopro.Po jednání s nejčestnějším premiérem všech dob zůčastněným na svinstvech na MO dohodnuto následující řešení.Hospodaření MO se nebude prověřovat a Sášovi bude v kauze Promopro zajištěna beztrestnost,což se stalo.Mostecká uhelná a objednávka na kompromitaci části opozice je pouze zoufalou reakcí na nečinnost Kalouskova útvaru,kdy bylo potřeba vyvést a hlavně získat čas na kompromitující podíl z ukradení částky pro představitele KDU včetně Kalouska do bezpečí

valesovavera ( 24. června 2012 14:05 )

No on baví nejen sněmovnu,ale celý národ svými blbými nápady.

kerim567 ( 23. června 2012 15:00 )

je to dement

joudajoudovy ( 23. června 2012 08:14 )

Chemik ma napruzene vsechny nervy a tim se z neho stava osoba s LMD ( lehka mozkova dysfunkce) a telesna neobratnost se musi nekde projevit. Pro jeho psychicke vypeti, aby jeste mala kapla domu a pri tom mu koudel zacina horet u zadku (ksefty na Ministerstvu obrany, odpousteni dani ci pridelovani dotaci prachacum i umluva s cernop.r.d.e.l.niky), neni se cemu divit. Je lepsi zlomit karticku nez strachy pustit lejno do kalhot. Ale tesim se na dobu, ktera brzy prijde, jak povadlemu narcisovi, lejna budou stekat do lakyrek. Navrhuji rozpustit a vypustit. Kdyz to nebude barel s kyselinou hozeny do prehrady, pekelny kotel dilo zkazy dokona. amen...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa