Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nečas dal ultimátum véčkařům: Do týdne dohoda, nebo předčasné volby

Autor: ČTK, Kjos - 
5. dubna 2012
08:29

Nečas má vyděračů pod vedením Johna a Bárty dost. Občanští demokraté dali Věcem veřejným týden na jednání o budoucí podobě vlády. Jinak budou prosazovat předčasné volby.

Poslanecký klub VV večer odhlasoval, že zástupci strany mají jednat o pokračování vlády a prosazení svých požadavků. Až pokud by jednání zkrachovala, ministři VV mají podat demisi.

Prezident Václav Klaus oznámil, že pokud rozhovory selžou, bude chtít rychlé předčasné volby. Konaly by se do července.

ODS nabídla koaličním partnerům jednání o revizi programového prohlášení a zrušení tří ministerstev, jak žádají VV. Požaduje bezpečnou většinu ve sněmovně a dohodu na škrtech, které sníží deficit veřejných financí od roku 2013 pod tři procenta HDP.

Předseda VV Radek John pokládá návrhy ODS za vstřícné. První kolo jednání zástupců ODS a VV se odehraje ve čtvrtek ve 13:00 na úřadu vlády. V úterý pak premiér očekává dohodu na další podobě vlády.

Také TOP 09 dává koaličním partnerům čas do úterý. Pokud nepřistoupí na úpravy rozpočtu a budou klást další požadavky, TOP 09 s nimi ukončí spolupráci.

pepzed ( 5. dubna 2012 18:44 )

Víte co?Seberte se a jděte na hřiště.Tam si dejte po čuni a obyčejní lidičky Vám to budou pískat.Až budete celý krvaví a zpocení tak se stejně pískat nebude.Na to berte jed.A konečně si uvědomte,že lidi toho mají už dost.Pepíno.

sakra ( 5. dubna 2012 14:02 )

 Nečas opět potvrdik, že je nejslabším "premiérem" s obrovskou touhou být "nahoře". Proto udělá a podřídí vše!!!

husqarnowicz ( 5. dubna 2012 12:24 )

Odkud bereš ten nesmysl, že jsou Řekové líní? Od tuneldědka? Na rozdíl od zaprděných,uspěchaných a uštvaných Středoevropanů si umí užívat života, který mají jen jeden stejně jako my. To ovšem neznamená, že jsou líní. Kdybys poznal Řecko trochu jinak než jako turista v nějakém letovisku u moře dva týdny v roce, tak by Ti neuniklo, že ve značné části Řecka je život hodně tvrdý. Jen přizpůsobují rytmus a tempo práce místnímu klimatu. Už Tě vidím, jak dlouho bys vydržel nějaké údernické tempo při 35st.ve stínu, a bez možnosti se do toho stínu přes den schovat. Siesta je tam nutnost, ne projev lenosti. Tak neodsuzuj něco, o čem nemáš ani páru.

husqarnowicz ( 5. dubna 2012 12:13 )

Je zajímavé sledovat, jak Blesk i jiné deníky označují VV za vyděrače a dávají jim vinu za současný neutěšený stav. Přitom ODS a TOP 09 jsou ještě daleko větší hajzlové, bez VV by se jim republika rozkrádala mnohem snadněji a ještě rychleji. Nijak Věcem Veřejným nefandím, ale bez nich by sotva vyplulo na hladinu tolik špíny, jak jsme tomu nyní svědky. Prostě se zde jedná jen o to, kdo z těch pravicových šmejdů urve větší kus moci,vlivu a peněz. Jejich chamtivost a touha po moci spolehlivě zadusí všechny rozbroje, takže se nakonec vždycky dohodnou jako dosud. Je to úplně stejné, jako když si kápové mafie rozdělují mezi sebou sféry vlivu v nějakém velkoměstě.

joudajoudovy ( 5. dubna 2012 11:14 )

i ja z lasky k zajatcum pridam na sbirku a to 4kanystry

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa