Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bendlovy podivné šachy v Budvaru: V pozadí stojí kmotr Rittig

Autor: jos - 
3. února 2012
12:43

Kde teče pivo, tam tečou i obrovské peníze. Dobře to ví pražský kmotr Ivo Rittig, který kromě napojení na Dopravní podnik Praga tahá za nitky i v Budějovickém Budvaru. Nepřehledné šachy s Budvarem nyní rozehrál i ministr zemědělství Petr Bendl.

Ministr zemědělství Petr Bendl chce podle informací Hospodářských novin odvolat ředitele Budějovického Budvaru Jiřího Bočka. Ten byl dosud považován za odborníka, za jehož působení zisky společnosti rostly.

Oficiálním důvodem k odvolání mají být prý právní spory s Američany. Hospodářské noviny ale tvrdí, že to je zástupný problém a Bendl chce uvolnit pozice pro lidi napojené na kmotrovskou část ODS v čele s Ivo Rittigem a jihočeským kmotrem Pavlem Dlouhým.

Této spekulaci nahrává i to, že Bendl dosud nebyl schopný předložit přesvědčivé argumenty, co dělá dosavadní ředitel špatně.

Boček vybudoval z Budvaru pivovar s ročními zisky kolem dvou set milionů korun a téměř trojnásobným nárůstem produkce. Svou pozici ale bude hájit složitě. Ivo Rittig už má totiž v dozorčí radě svého člověka. Je jím Tomáš Jindra.

V pozadí celou rošádu zajišťuje Pavel Dlouhý. Přezdívá se mu Kníže z Hluboké a veřejnost v poslední době zaujal pirátskou jízdou přes Písek, kdy si to svištěl 164 km/h. Díky pomalému postupu policie a úředníků nebyl ale nijak potrestán. Dlouhý prý již vybírá Bočkova nástupce. Zřejmě takového, který bude ochotný s ním a Rittigovými muži spolupracovat.

cat99 ( 7. února 2012 20:43 )

Krysožrout Rittig a Zloděj Bendl z ODS - na šibenici s nimi ! Zlatí Komunisti vrat´te se - vše je odpuštěno! Oproti Zlodějům-demokratům jste pouze ořezávátka! V rozkradeném českém Absurdistánu vládne od 1989 zlodějská prolhaná SEBRANKA!

vagen ( 5. února 2012 14:29 )

Kmotr Rittig zase potrebuje novy tryskac tak s prihlouplym Bendlem vytuneluji Budvar ......

jack08 ( 5. února 2012 08:47 )

Bendl je takový nečitelný macánek

sakra ( 4. února 2012 15:33 )

Bendla zavřít přednostně!!!

komin ( 4. února 2012 15:00 )

pozavirejte gaunery Bendla , Rittiga , Dlouheho

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa