Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Oběd u Klause: Nečase řezali na bradě

Autor: ČTK - 
2. ledna 2012
12:44

Premiér Petr Nečas (47) se nechal před novoročním obědem s prezidentem Václavem Klausem (69) vylepšit. Jak dokazuje náplast, bradavice na bradě je už minulostí.

Na tradiční novoroční hostinu dorazil premiér Petr Nečas v doprovodu s manželkou Petrou, která pro tuto chvíli zvolila černé šaty. Nad schodištěm zámku v Lánech je tradičně přivítal prezident Václav Klaus s chotí Livií, která byla v červeném.

Jedly se zvěřinové paštiky a jelení pečeně a diskutovalo se o katastrofických scénářích ekonomické situace v Česku, kterými prý politici děsí občany. Podle premiéra tím jen vzbuzují obavy u lidí i podniků, které se pak bojí investovat či nakupovat. "To všechno utlumuje jak domácí spotřebu, tak tvorbu kapitálu našich firem," řekl premiér po společném obědě.

Co se podávalo

* zvěřinová paštika s pečivem

* domácí bramboračka

* lánská jelenní pečení se špenátem a knedlíkem

* čaj, káva, tvarohový dort

* vína Pálava a Merlot

Klaus po schůzce s Nečasem také apeloval na české politiky, aby byli loajální k zemi. "Zrovna tak si dovolím apelovat na koalici, aby byla loajální k vládě. Myslím, že vláda to také velmi silně potřebuje," prohlásil prezident.

Podle Klause Českou republiku brzdí také to, že z prestižních důvodů jsou na české politické scéně blokovány potřebné kroky. "Byl bych moc rád, kdyby tomu tak v následujícím roce nebylo," dodal prezident.

marais ( 9. ledna 2012 12:53 )

jo, to se zahojí, ale ty kila navíc vám nesluší.JE JASNÉ, že máte premierský plat, ale nemusíte ho projíst.

andrysovic ( 8. ledna 2012 09:29 )

Myslím,že než na oběd,tak spíše běhat, protože jsou až nevkusně vyžraní,Nečas vypadá jak dobře vykrmené prase a jeho žena s těma faldama na zádech o nic líp,o Klausovi ani nemluvě,je vidět,že nežijí z 10 tisícového platu jak u nás většina rodin z dětmi,jejich krédo je mít se dobře na úkor druhých a to je nás blbých.

zidoniusek ( 8. ledna 2012 07:49 )

měli by podřezat a né jenom řezat!!!!

mirma13 ( 7. ledna 2012 14:46 )

Zase tu máte chybu, Nečasova manželka se jmenuje Radka a ne Petra

zlobit ( 6. ledna 2012 14:00 )

častěji a pořádně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa