Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Blesk získal Vondrovy analýzy: Dal za ně 280 tisíc korun!

Za toto dal Vondra 280 tisíc korun
Alexandr Vondra utrácí za pochybné analýzy  (Autor: Blesk)
Autor: Veronika Pukačová, zunk - 
28. listopadu 2011
05:42

Zkopírovaná zpráva z novin, pod ní dva řádky hodnocení. Trochu to připomíná domácí úkol studentů prvního ročníku žurnalistiky. Jenže za tohle není známka, ale statisíce! Blesk získal mediální analýzy, za které dostal expert Petr Blažek 280 tisíc korun z kasy ministerstva obrany. Tedy z peněz daňových poplatníků, které se mohly využít jinak. Pane ministře Vondro, opravdu to bylo nutné?

Analýzy vypadají tak, že autor zkopíroval články z různých médií, které se zabývají vojenskou tematikou. U jednoho článku se například na obraně dočetli dvoubodové hodnocení, v němž jeden bod zněl: „Doporučuji pozvat autory na kávu a nabídnout jim k podobnému zpracování další témata.“ A na tohle je prý potřeba externí odborník!

Ministerstvo obrany má vlastní tiskové oddělení. Proč tedy takové analýzy nezpracuje někdo odsud a za menší peníze? „I kvalifikovaní pracovníci ministerstva někdy potřebují nezávislý pohled zvenčí,“ zdůvodnil tiskový mluvčí ministerstva Jan Pejšek.

Za toto dal Vondra 280 tisíc korun Za toto dal Vondra 280 tisíc korun | Blesk

Podle MF Dnes se v účtech za spolupráci s Blažkem vyskytují takové položky, jako třeba 43 750 korun za analýzu Vondrova vystoupení v pořadu České televize Hyde Park nebo 26 500 korun za zhodnocení jeho výkonu v Otázkách Václava Moravce! Od července do září si Petr Blažek za podobné analýzy přišel na 280 tisíc, od září už mu podle Pejška žádná další zadána nebyla. Sám Blažek odmítl svou spolupráci s ministerstvem obrany jakkoliv komentovat.

cat99 ( 15. prosince 2011 18:05 )

Modrá křivohuba taky patří už dávno za mříže!

dagma9 ( 29. listopadu 2011 15:13 )

Oprava:Samozřejmě,že chtějí.To bylo napsáno špatně přiznávám,ale co ti co píšou bez háčků a čárek to je taky mimo češtinu.

honza51 ( 29. listopadu 2011 12:37 )

No možná, ale taky je dost možné, že "křivá huba dělá zázraky"!

sally47 ( 29. listopadu 2011 12:30 )

ta ženská musela mít ku@revskou zlost na tu svou pi@ču když ji vopichalo tak škaredé ho@vado!

komentator ( 29. listopadu 2011 10:21 )

Nečasova vláda je vládou korupce a velkých zlodějin! A přitom Nečas pokrytecky blábolí o úspěších své vlády "boje s korupcí"!!! Copak ten neumětěl Nečas a ti jeho korupční ministři si myslí, že lidi jsou volové a že se nechají okrádat těmi lumpy z vládní trojkoalice, kteří se navíc daňovým poplatníkům drze tlemí do ksichtu? Není čas vymést ten trojkoaliční Auguiášův Chlív? Proč nic nedělá místopředsedkyně vlády Véčkařka Peak odpovídající ve vládě za boj s korupcí? Véčkaři podrazili své voliče neboť sedí ve vládě s korupčníky Vondrou, kalouskem a s dalšími podvodníky! Pokud Nečas nevyrazí korupčníky a kmotry z vlády (nejnověji Kuba na ministerstvu průmyslu, tak lidi půjdou do ulic a budeme svědky defenestrace!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa