Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ty miliony chci aneb Kocourkova exmanželka vytáhla do boje

Dlouhý jazyk na manželku se zřejmě Kocourkovi nevyplatí
Dlouhý jazyk na manželku se zřejmě Kocourkovi nevyplatí  (Autor: Foto Blesk – Zbyněk Pecák, ČTK)
Autor: jos - 
22. listopadu 2011
16:16

Bývalý ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek 16 milionů na účtu své matky vysvětlil tím, že je "odklonil" od manželky v době, kdy se pár rozváděl. Ta už požádala právníky, aby z něj dostali to, co jí náleží.

"Učinila jsem rozhodnutí a předala celou věc svému právnímu zástupci s tím, aby zahájil příslušné úkony," sdělila Kocourková serveru Tyden.cz. Kolik z "odkloněných" peněz chce získat neupřesnila.

Miliony mu podřízly ministerskou větev

Matka bývalého ministra Jindřiška Kocourková dostala na účet v březnu 2008, tedy v době, kdy její syn působil jako šéf dozorčí rady společnosti ČEZ, cenné papíry od neprůhledné firmy Eton Ventures v Novém Mexiku. Dluhopisy po třech měsících prodala za 16 milionů korun. Na transakci se podílela finanční společnost Key Investments, která získávala od ČEZ, kde její syn působil jako šéf dozorčí rady, milionové zakázky.

Kocourek miliony k matce údajně ukryl (sám použil termín odklonil) před rozvodem s manželkou. Jak k penězům ale přišel on sám, nikdy vysvětlit nedokázal. Jeho jednání ve všech bodech připomíná praní špinavých peněz.

husqarnowicz ( 23. listopadu 2011 13:25 )

Kocourek, voni jsou ale trotl! To si nemohli najít nějakou chytřejší výmluvu? Takhle jich nebožka o všechno stáhne a až se vymění vláda, možná že půjdou i bručet.

rudyptak48 ( 23. listopadu 2011 12:50 )

Tohle se praktikuje u kriminálníků bez politického vlivu. Na síť politických kmotrů to neplatí. Zřejmě mají na všechno imunitu. Co takhle obrátit se na ústavní soud? Myslím, že po těch zkušenostech, by se měly změnit ústavní zákony. Napadlo to někoho z poslanců a senátorů? Kdepak. Proč by si podřezávali větev politického biznisu.

kakamilek ( 23. listopadu 2011 09:35 )

Aby nedopadl chudák podobně strašně jako kolega z kurníku Hřebíček,který za milionové úniky dostal astronomickou pokutu 50 000.-kč.Chudák oželí jednu večeři s přáteli z "podnikatelského" sektoru.U nás v podzámčí je situace obrácená.Za 50 000,. únik milionová pokuta.

bobou ( 23. listopadu 2011 06:49 )

Mne by ale v prvé řadě zajímal původ těchto peněz. Nejprve ať se prošetří, jak k nim přišel. Zda jsou získány legálně. Tímto by se měla nejdříve zabývat hospodářská kriminálka. A až po jejich prošetření tyto "odkloněné" miliony mezi manžele rozdělit. A jestli by šlo o peníze nepoctivé, šup s nima oběma do lochu. Protože by určitě i ona měla máslo na hlavě.

reeh ( 23. listopadu 2011 00:18 )

http://vtipy.netroof.eu/item/6346/kocourkovo-uspokojive-vysvetleni/

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa