Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Výrok "zloději a ku*vy" stál poslance Krátkého pět tisíc

Poslanec Krátký za svůj výrok zaplatí 5000 korun, navíc byl označen za hulváta a lenocha
Poslanec Krátký za svůj výrok zaplatí 5000 korun, navíc byl označen za hulváta a lenocha  (Autor: ČTK)
Autor: bali - 
5. října 2011
18:01

Pokutu 5000 korun si vysloužil poslanec Jiří Krátký za svou prostořekost. Výrok, který pronesl a minulé schůzi sněmovny potrestal  Sněmovní mandátový a imunitní výbor. Krátký ale drze pokračuje. „Zaplacení si ještě rozmyslím,“ řekl novinářům.

Krátký se opřel ostře do návrhu koaličních poslanců, aby sněmovna mohla rozhodovat o zákonech i po půlnoci. Celou skutečnost označil výrokem, že po půlnoci pracují jen „kurvy a zloději“. To se ale nelíbilo koaličním poslancům, kteří na něj podali návrh na zahájení disciplinárního řízení.

"Já bych vás chtěl poprosit, kolegové z koalice, nechte ty noční hodiny těm dvěma nejstarším řemeslům a dejte pokoj s těmito věcmi. Kdo dělá v noci - kurvy a zloději. Já se ani k jedněm nepočítám, tak pro boha věčného dejte pokoj," prohlásil ve sněmovně Krátký.

Petr Nečas (ODS) označil Krátkého za hulváta a lenocha. Poslanec se ale písemně omluvil všem zaměstnancům, kteří se cítili jeho výrokem uraženi.

klinge ( 6. října 2011 17:31 )

jakub-moravec ( 6. října 2011 11:56 )

Ještě si vzpomínám, jednou jsem napsal do soudních papírů po prohraném soudním sporu,že soud je zkorumpovaný a vyfasoval jsem 10.000 pokuty a tady ten poslanec jen 5.000. Je to nespravedlivé.

jakub-moravec ( 6. října 2011 11:48 )

Odhaduji že je těch zlodějů a ku-ev mnohem víc než polovina národa, kdyby to bylo opačně, to už jsme mohli opět vyjít do ulic a chrastit s něčím mnohem těžším než s klíčí.

kavonirij ( 6. října 2011 10:14 )

gogo: Urazit půl národa a pět tisíc pokuty ? Doposud jsem netušil, že půl národa jsou zloději a ku+vy. Děkuji za objasnění. Proto to u nás (ve státě) vypadá jak to vypadá.

lpitriska ( 6. října 2011 08:11 )

No to je směšný!!! 5000 má za 2 prochrápaný odpoledne dacan jeden sprostej a Kalouskova fackovaná vyšuměla úplně. To je banda zkorumpovaných a propojených zlodějů. Svrab a neštovice na ně na dacany.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa