Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Karolína Peake: Manžel by mě rád měl doma u dětí

Karolína Peake už má dva syny
 (Autor: Pro Blesk - Věci veřejné)
Autor: Veronika Pukačová, mivrk - 
1. srpna 2011
10:30

Místopředsedkyně vlády Karolína Peake (35) si pohrává s myšlenkou pořídit si k synům Sebastianovi (10) a Theodorovi (8) ještě třetí dítě! „Ještě jsem tu ideu úplně neopustila,“ řekla. A zároveň připustila, že žena v politice nemůže vydržet déle než jedno volební období: „Politika má u ženy silný dopad na rodinu.“

Vrcholná politika je pro Peake znázorněním novodobého bojiště. „Myslím, že do ní dost často chodí mužský, kteří rádi válčí. A pokud zrovna nějaká válka není, tak si ji vymyslí. A to je hrozně únavné,“ řekla.

Naprosto prý rozumí ženám, které z politiky odcházejí kvůli rodině. „Velmi vážně si říkám, zda se toto dá vydržet déle než jedno volební období,“ uvedla jediná žena ve vládě premiéra Petra Nečase, která se k politice dostala právě přes dětská hřiště a zakládání mateřských center.

Manžel by ji měl radši doma

Na otázku, zda nezaložit firemní školku přímo na Úřadě vlády, odpověděla se smíchem: „No, musím říct, že jsem úplně ještě neopustila ideu pořídit si jednou třetí dítě, takže bych mohla založit jesličky a hned je naplnit.“

Nutno říct, že manžel Charles by byl určitě nadšenější, kdyby byla Peake doma u dětí. Sama několikrát přiznala, že se bojí dopadů své práce na rodinu. „Já vidím, že se v něm mísí na jednu stranu hrdost na to, že to dělám, myslí, že to dělám dobře, ale na druhou stranu cítí ten dopad do rodiny, že nejsem tolik doma. Tak holt někdy převládá ten negativní pocit a někdy ten pozitivní,“ přiznala Peake.

honza51 ( 4. srpna 2011 19:10 )

Tak to má manžel pravdu , tam patříte. Se stranou"VV" jste toho zvorali víc než si myslíte .

brumlas ( 4. srpna 2011 11:03 )

A kde to dítě chce udělat?V šatně PS?

brumlas ( 4. srpna 2011 10:55 )

Za ty prachy?!Je vidět,co je pro paní na prvním místě.Chudáci děti,chudák manžel,kdyby byl autorita,své ženě by tohle netrpěl!

ivanhoe_31 ( 3. srpna 2011 07:06 )

Karolíno, máte chytrého manžela. Zůstaňte raději doma !

e.44 ( 1. srpna 2011 22:09 )

Ále tohle už je slabota Zkus něco lepšího. Ty na to máš, brouku jeď Ať se ještě kapku pobavim

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa