Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Poslanci VV zvolí nového předsedu, kandidovat by měl i Bárta

Na post předsedy VV chce znovu kandidovat i Vít Bárta
Na post předsedy VV chce znovu kandidovat i Vít Bárta  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
12. července 2011
07:44

Poslanci Věcí veřejných by dnes měli zvolit nového předsedu své sněmovní frakce. O tuto funkci usiluje i neformální lídr VV Vít Bárta. Má přitom reálné šance ji získat. Rozhodovat se ale bude až na jednání klubu a Bárta zřejmě bude mít protikandidáty.

Nový šéf klubu má nahradit Karolínu Peake, která se na začátku července stala vicepremiérkou a bude předsedkyní legislativní rady vlády.

Bárta v současné době nemá žádnou funkci ve vládě, ani ve sněmovně, je řadovým poslancem. Klíčová postava Věcí veřejných čelí policejní žádosti o vydání k trestnímu stíhání pro podezření z korupce. Sněmovní mandátový a imunitní výbor by o ní měl jednat dnes.

Předseda VV Radek John, který je nyní také bez vládního a sněmovního angažmá, dal v médiích najevo, že o funkci předsedy klubu zájem nemá.

Několik poslanců VV ČTK řeklo, že vědí o Bártově kandidatuře a podporují ji. Zdůvodňují to většinou tím, že Bárta je výraznou postavou strany, zastupuje ji na klíčových schůzkách a měl by k tomu mít odpovídající funkci. Bárta má ale v klubu i některé odpůrce. Někteří poslanci by v čele sněmovní frakce rádi viděli starostu Litvínova Milana Šťovíčka a kandidaturu zvažoval také ekonomický expert VV Radim Vysloužil.

zlobive_decko ( 12. července 2011 13:00 )

tak bude kandidovat, sice bych byl pro, aby nejprve vyřešil tu imunitu, no nic. Nevím, proč by nemohl být přecedou jejich klubu, takovej Vondra je stále ještě ministr a nikdo na něj za zpronevěru nebo obohacení žalobu nepodal!!! Proč asi? Protože Bárta šlápnul na kuří oka velkým bossům, kteří chtějí všechno ovládat. Celé mi to přijde jako špatný vtip, jistě měla by to policie vyšetřit, jsem pro jeho vydání, ale policie jasně přehlíží daleko horší věci, kde lidé okrádají stát.

komentator ( 12. července 2011 10:50 )

Hejkal Bárta se svým napoleonským komplexem je výborným kandidátem na šéfa poslaneckého Klubu strany VV!! Bárta má dost peněz, aby uplácel členy poslaneckého klubu strany VV. A ti za obálky napěchované penězi budou poslouchat...! Bárta vodí předsedu strany Johna jako loutku na provázku! A prezident Klaus " zobe Bártovi z ruky" -Klaus prý udělá vše co Bárta chce, jak se Bárta chlubil na poradách vedení strany VV (nebo to byly pouze alkoholické dýchanky?) ve svém bytě na Klárově

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa