Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Čtenáři Blesku: Ať si Dobeš sníží plat a nezdražuje dálniční známky!

Ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) chce zdražovat známky a mýtné na dálnicích a lidem se to nelíbí.
Ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) chce zdražovat známky a mýtné na dálnicích a lidem se to nelíbí.  (Autor: ČTK)
Autor: evak, apk - 
29. července 2011
06:45

Mladý ministr Pavel Dobeš (29) je ve funkci teprve několik týdnů a už se jal provádět změny, proti kterým se zvedá vlna nevole. "Počítáme s tím, že mýtné od příštího roku zdražíme o čtvrtinu." A jak na to reagovali samotní čtenáři Blesku.cz? Všechny příspěvky byli až na pár vyjímek ve skrze shodné. Platit mýtné při stavu v jakém se české dálnice nacházejí jim přijde nevhodné. A peníze na jejich opravy by si prý politici měli hledat především u sebe.

Zdražíme i dálniční známky, ještě analyzujeme, zda o 100, 200 nebo 300 korun," uvedl Dobeš. Jeho úředníci ale podle Hospodářských novin počítají evidentně se zdražením na horní hranici. V diskuzi několik čtenářu navrhlo i defenestraci, nebo uplatnění tělesných trestů. Co je však jisté už teď, že i kdyby se známka zdražila o tři stovky, lidé by autem jezdit nepřestali a s vyplacením částky se prostě smíří.

Vybrané peníze se rozkradou

"Pokud by kvalita našich dálnic odpovídala ceně za známku, pak nemám problém zaplatit, ale ta hrůza, po kterých musíme jezdit a ještě za to platíme čím dál víc! Jestli chce pan Dobeš víc peněz na dopravu, tak ať si sníží plat na nějakou normální sumu a stejně to provede i se svými náměstky a dalšími přeplácenými úředníky ministerstev," vystihla všeobecné převažující názor čtenářka Blesk.cz Lucie Kálenská.

Čtenářům vůbec připadlo, že vybrané peníze nejdou na stavech vozovek rozpoznat. "Pan ministr asi poslední dobou nejel po naší D1. I kdyby dálniční známka stála 2000.-, tak si ty peníze pánové ministři rozkradou a na dálnícich budou pořád větší a větší díry," napsal diskutující reja.

Tři stovky nás nezabijou

Některé příspěvky v diskuzi ale nebyli proti navýšení. Přeci jen tři sta korun, což je maximální částka, o kterou by měla být známka navýšená, ledaskdo nechá v restauraci za oběd. "Přestaňte plakat a podívejte, jak to je v jiných státech EU. Třeba v Británii. Dálniční poplatky tady sice nejsou, ale zato se tu platí Road Tax. Prostě klasická silniční daň," popsal situaci v jiných zemích zvericek. "Mě teda ty tři stovky navíc za rok už nevytrhnou," souhlasil s tím, že tři stovky nikoho nezabijou diskutující side.

 


 


qargle ( 10. listopadu 2011 16:52 )

K osobě tohoto ministra se nechci vyjádřit,ale nestoudné je jak nás dřou na všech frontách,vždyť už jen na spotř.dani z PHM a na mýtném se vyberou miliardy.Co mě ale vadí,že jsou v nepoměru ceny roční známky oproti 10 denním a měsíčním.Vždyť všichni nejezdí po celý rok po dálnicích a jedou 2-3 x za rok.Nestačila by víkendová za 100 Kč.Výroba známky není tak drahá.

rozhledna ( 3. srpna 2011 05:02 )

politika se pomalu stava detskym povolanim. Je to smutne a neuveritelne s kterych detskych svazku se v dnesni dobe dosazuji do politickych funkci. Zajimalo by me kde se lihnou tyto detska stvoreni a kdo je prosazuje bez jakeholiv mysleni do politickych funkcich. Narod to urcite neni!

ambree ( 2. srpna 2011 18:52 )

A že to říkáš ministrovi, který tam je týden. Když tam byl Řebíček, tak jsi držel hubu co. Nebo jsi placený diskutér.

ambree ( 2. srpna 2011 18:50 )

Řebíček a ODS se postarali o nevýhodnou smlouvu s Kapschem na mnoho let dopředu. Takže s tím dlouho nic dělat nemůže!!! A nikdo.

ambree ( 2. srpna 2011 18:48 )

dle textu v titulku - radíte to i jiným ministrům nebo jen těm, kteří vadí ODSce a TPOce?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa