Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Íčko Langer se vrací do ODS

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ap, Kšim - 
4. dubna 2011
10:50

Voliči ho vyhnali, pro ODS je ale zřejmě nepostradatelný. Bývalý ministr vnitra Ivan Langer se opět vrací na scénu. Jako člen odborné komise pro bezpečnost bude radit svému stranickému kolegovi a zároveň ministru spravedlnosti Jiřímu Pospíšilovi.

Jako lídra kandidátky ODS na Olomoucku ho voliči nechtěli. Pomocí preferenčních hlasů, které dali níže postaveným kandidátům, ho doslova vyhnali ze Sněmovny. Z politické scény ovšem nikdy docela nezmizel.

A nyní se dokonce dočkal i prestižní funkce. Z pozice neformálního poradce premiéra Nečase se stal oficiálním členem odborného týmu, který bude připravovat podklady k bezpečnostním otázkám ministru spravedlnosti Jiřímu Pospíšilovi.

"Jsem členem odborné komise pro bezpečnost. Každý, kdo mě zná, si jistě udělal názor, zda problematice, které jsem se léta věnoval, rozumím a zda jsou za mnou vidět výsledky," uvedl pro aktuálně.cz Ivan Langer ke svému návratu. A pro své argumenty nalezl podporu i u stranických špiček.

"Ivan Langer je dlouhodobý stínový ministr vnitra, bývalý ministr vnitra. Nevím, kolik jich na české politické scéně pobíhá. Takže to, že se věnuje této problematice na stranické úrovni, není nic překvapivého," podpořil v otázce Langerova návratu ministra Pospíšila i premiér a předseda ODS Petr Nečas.

"Voliči Langerovi vystavili stopku, aby je zastupoval ve Sněmovně. To ale neznamená, že člověk po té odborné stránce nemůže straně něco přinést. Naopak, přes oblast vnitřní bezpečnosti je nejvzdělanějším z nás," pochválil Langera pro server i dlouholetý šéf  sněmovního bezpečnostního výboru Jan Vidím (ODS).

max898 ( 6. dubna 2011 11:04 )

Tak ODS je stranou bohatých lidí. Různí podnikatelé a živnostníci prostě budou tolerovat tyhle escesy , a korupční skandály, protože volit tuhle stranu je prostě pro ně výhodné. Kdybych měl já na účtě několik mega , tak je taky volím

husqarnowicz ( 5. dubna 2011 07:17 )

Teď už je modrá mafie konečně zase kompletní. Krásné panoptikum, na ty jejich zlodějské,vychcané a hamižné ksichty je opravdu radost pohledět! Jak stojí v Osudech dobrého vojáka Švejka, jako by všichni vypadli z Lombrosovy knihy O typech zločinných.

Petrolin ( 4. dubna 2011 16:08 )

Trochu brzo volá předseda odesácké farmy SOS.Má to těžké a nestíhá.Každý den nějaký malér.létá v malérech jako moucha v cilindru.Sotva nabere rychlost a směr-buch-nabitá papula.A pořád dokola.Nikdo od něj nic moc nečekal,ale přec jen je to trochu brzo.Nechce se mi věřit,že by toto byl plánovaný záměr hned po odtopolákování.Zdá se,že bude koaliční schema zachováno-předsednickými hlavami pohybuje ně jaký černý vzadu.Johnovou kebulí otáčí Bárta,knížecí štryclou kejvá Kalousek a že by Nečasovou makovicí hejbal Ýčko?To by byl odesácký funus.

hugu ( 4. dubna 2011 15:39 )

co mi schází ke štěstí a už je to tady,teď se z toho samou radostí nezbláznit.

dantes ( 4. dubna 2011 14:34 )

Hlavně, že kumpáni z ODS ho chválí, nic víc přece nepotřebuje, že? Voliči v jeho obvodu Langera loni odmítli, asi věděli proč!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa