Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Dohoda je důležitější než Engel

Martin Engel se diví, že ho nemocnice nechce zpět...
Martin Engel se diví, že ho nemocnice nechce zpět...  (Autor: David Tesař)
Autor: map, Kjos - 
20. února 2011
18:53

Pracně vydobytá dohoda s vládou, která doktorům garantuje o 5 až 8 tisíc vyšší platy, je víc než boj za místo pro šéfa odborářů Martina Engela. Tak včera otočili odboráři, kteří ještě v pátek vyzývali, aby lékaři ze solidarity k šéfodboráři přestali brát své výpovědi zpět.

Engela nechce vzít zpět FN Královské Vinohrady, protože už má prý na jeho místo nástupkyni. První sice kvůli humbuku kolem Engela nastoupit odmítla, druhá lékařka je ale prý s nemocnicí dohodnuta.

Podle šéfa nemocnice Marka Zemana mu odboráři vyhrožovali, že ho připraví o místo, pokud nepřijme všechny žádosti o stažení výpovědí.

Šéf lékařské komory Milan Kubek, který označil neochotu vzít Engela zpět za podlost, ale včera řekl: „Jsem si jistý, že doktor Engel upřednostní zájmy lékařů před svými vlastními a žádné solidarity se dožadovat nebude. S jistotou sežene stejně dobrou práci jinde.“

Radikálnější odborář Miloš Voleman, který rovněž nemá své místo v téže nemocnici jisté, ale uvedl: „Učiníme všechny kroky, aby podepsané memorandum bylo naplněno.“ Vláda pohrozila, že ve středu neschválí zvýšení platů pro doktory, pokud nezačnou své výpovědi stahovat.

simamach ( 23. února 2011 08:55 )

Ostatně postrádám tebe a evytta a honza 51 a všechny bijce za ty vyděrače na diskusi o další ožralé doktorce. Tam ale nevlezete, že? Protože co by jste tam asi plácali? Že to měla z kapek na kašel. Vám by to bylo podobný

simamach ( 23. února 2011 07:59 )

A i tohle na tebe sedí. To máš pravdu.

jozzinek ( 22. února 2011 16:32 )

Neznám lepšího odborníka na klonování než je smrtidoktor (M)Engele. Myslíš, že jsem jeho nepovedenej klon? Já tomu nerozumím, nejsem genetik. Ale ty máš rád citace vzdělanců, určitě zas nějakou vypotíš.

doodledoctor ( 22. února 2011 16:21 )

johanka... vy nevíte proč se o vašem oblíbeném a hodném lekaři tak hanlivě lidé vyjádřují? Opravdu ne? Proč ho odsuzují ti, kteří ho osobně neznají? To jste snad jediná, která neví proč. Myslíte, že takhle má vypadat morální a čestný lékař. Zná ho již několik týdnů celá republika, z prezentace jeho postojů za vyšší platy lékařů. Myslíte, že ostatní občané, by si nepřáli platy, srovnatelné s EU? Ti si však nemohou brát za rukojmí pacienty, a vyhrožovat jim smrtí (tu sanitku v TV jste určitě viděla). Kdo z lékařu to odsoudil? Pan (M)Engele...? Protože to bylo hromadně organizováno, dá se to nazvat jako teroristické vydírání. Co dělají teroristé? Také vyhrožují smrtí. Pro mne je to doktor (M)Engele - doktor smrt. Zapomněl však, že nacizmus byl poražen před 70-ti lety. Co tu ještě pohledává ten fašoun s rezavým knírkem?

capitan_jorge ( 22. února 2011 11:51 )

Naštěstí ne zkratovaným mozkem. A o tom vodovodu s Colombem se svěř svýmu cvokařovi! Bude ho to moc zajímat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa