Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Palasovo orlí hnízdo je prý rodinný domek!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: tbc, šim - 
16. února 2011
11:43

Honosné sídlo za desítky milionů brzy dostaví moravskoslezský hejtman Jaroslav Palas (ČSSD) v Ludvíkově. Podle vedení obce nejde o penzion, ale o rodinný dům!

Pořádně velkopanský – suterén, obytné přízemí a první patro. Odhadem přes 20 místností. Na penzion by ale Palas potřeboval víc povolení, která zatím nemá. O financování stavby hejtman, který by za to měl jít spíš sedět, dál mlží!

Práce na Palasově sídle v Jeseníkách se blíží ke zdárnému konci. Lidé v obci dali paláci nové jméno. „Někdo tomu říká orlí hnízdo, jiný zase Palasovo hnízdo. Je však jisté, že tato stavba naši malou vesničku proslavila v celé republice,“ řekl starousedlík.

Kolaudace stavby by měla proběhnout do léta, i když se objevila otázka, o jakou stavbu vlastně jde. Odhadovaná velikost objektu ve tvaru luku je 25 metrů na délku a 7 metrů na šířku. Asi 350 metrů čtverečních bez suterénu, což je jako tři rodinné domky.

Penzion potřebuje mnoho papírů, rodinný dům ne

„Získat stavební povolení pro budování rodinného domu je docela snadné. Kdežto k výstavbě penzionu se vám musí vyjádřit řada příslušných orgánů, včetně hasičů či hygieny,“ prozradil úředník stavebního odboru, jenž si přál zůstat v anonymitě.

Starostka Ludvíkova si je zcela jistá, že hejtman staví legálně. „Jde o rodinné sídlo a byly dodrženy všechny zákonem stanovené podmínky,“ sdělila starostka Ludvíkova Dana Selingerová. Co tedy vlastně staví, na to se ho chtěl Blesk zeptat Palase přímo.

Několik dní ale nebere mobil a na esemesku také nereaguje. Okolo Palasova hnízda zůstává i tak řada dalších otazníků. Největším z nich je, kde na honosnou stavbu kontroverzní politik z ČSSD, dříve spojovaný s pochybným prodejem Setuzy, vzal zhruba 20 milionů korun.

Co je orlí hnízdo?

Orlí hnízdo se říká horskému sídlu, které nechal pro Adolfa Hitlera vybudovat jeho tajemník Martin Bormann k 50. narozeninám. Nachází se nad jihobavorskou vesnicí Obersalzberg. Náležel k němu komplex budov na úpatí hory, ten byl koncem druhé světové války zničen spojeneckými nálety. Vlastní budova orlího hnízda je na vrcholku hory ve výšce 1834 metrů nad mořem. Hitler si však toto místo, kde mimo jiné sepsal knihu Mein Kampf, neoblíbil. Byl tu prý je několikrát. Údajně se bál jezdit výtahem. Dnes je v budově orlího hnízda muzeum.

Zdroj: Wikipedie.org

komentator ( 17. února 2011 00:23 )

Haška na funkci předsedy ČSSD podporuje profláklý Palas! Pěkného kámoše si vybral Hašek! Palas krade první ligu

hanzohatori ( 16. února 2011 18:13 )

http://www.youtube.com/watch?v=4WVjr4JnFWY&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=wsW IaoKnjTI&feature=player_embedded#

hanzohatori ( 16. února 2011 18:08 )

ano, to je k blití

hanzohatori ( 16. února 2011 18:05 )

ano, jsou to dobře placení herci

hanzohatori ( 16. února 2011 18:03 )

To nezáleží na politických stranách. To vám jen chtějí namluvit, abyste si to myslel a mohli dál hrát své hry. Politici a vláda-to jsou jen loutkoherci, kteří dělají, co se jim řekne. Proč myslíte, že jsou tam pořád dokola ti samí spolehliví? Jen si předávají role, ale vždy jsou tam ti správní. Jednou manipulují zleva, pak zprava zase znovu. Ale je to jen komedie pro lidi. Vždyť doopravdy pro nikoho nic neudělali, jen nás zadlužili a tahají nám peníze z kapes ať jsou to ti, nebo ti. A přilepšovat si chtějí všichni a jsou stále při chuti. Podívejte se na ně, jak lžou, jak odříkávají ty slogany, abychom si mysleli, že problém je tady a tady, ale vždy to nakonec dopadne tak, že máte míň jistot, míň penez, míň svobody. Proto ty krize jsou. My budeme mít míň a oni /ti kteří řídí svět prostřednictvím oběhu peněz/ víc.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa