Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Bendlová sbalila realitního magnáta Sekyru

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Eva Hofrichterová, Hana Höschlová, mivrk, map - 
8. ledna 2011
13:24

Po mocném muži ještě mocnější a hlavně bohatší… Tím se asi řídí manželka poslance a exministra Petra Bendla (44, ODS) Tamara (47). Poté, co svého muže opustila, sbalila realitního magnáta Luďka Sekyru (46). Prý dokonce plánují svatbu. Proti Sekyrově majetku, který je odhadován na 3 až 4 miliardy, je Bendlův poslanecký plat drobnou almužnou.

Vztah Bendlové, která ale v poslední době používá své předchozí jméno Kotvalová, Blesku potvrdilo několik na sobě nezávislých zdrojů. „Táhnou to spolu už docela dlouho,“ potvrdil člověk blízký Sekyrovi. Podle něj už spolu nový pár plánuje svatbu.

Sekyrovi nic nebrání, je stále svobodný a bezdětný. Tamara je ale podle exhejtmana Bendla úředně stále ještě jeho manželkou. „Rozvod? To je nesmysl,“ řekl Bendl včera Blesku. Už dříve ale přiznal: „Máme krizi a dohodli jsme se na dočasně odděleném bydlení.“ Bendlová se včera snažila mlžit: „S Petrem Bendlem žijeme odděleně. A s panem Sekyrou máme skutečně pouze obchodní vztah.“

Sekyra projektuje za miliardy

Bendlová vlastní několik luxusních obchodů v pražské Pařížské ulici. V roce 2008 přiznala, že za posledních osm let měla její firma čistý zisk 68 milionů Kč. Bendl nikdy žádný velký pracháč nebyl, jako exministr a hejtman měl ale velkou moc. „Mně se prostě líbil a to rozhodlo. Brala jsem to tak, že něco mám a to něco mi zůstane, i když to s Bendlem nedopadne,“ řekla Tamara krátce poté, co si Bendla na exotickém Mauriciu vzala.

Něco jí tedy zůstalo, se Sekyrou ale míří do mnohem vyšší ligy. Jeho firma Sekyra Group staví projekty za miliardy. V posledních letech vyhrála několik velkých zakázek v Praze, např. projekt na pražském Rohanském ostrově za více než 10 miliard.

Spekuluje se o jeho vazbách na politiky. Z odposlechů zastřeleného kmotra Mrázka vyplynulo, že se v jeho prospěch angažoval i exministr vnitra Ivan Langer (ODS). Spolu s Tamarou se Sekyra podílí na soutěži Miss golf.

Co jsou vlastně Bendlová a Sekyra zač?

Luděk Sekyra (46)
● Vystudoval práva a do roku 1989 učil ústavní právo na UK
● 1992–1996 byl partnerem v advokátní kanceláři Bakeš & Sekyra, zaměřoval se na restituce
● V roce 1996 transformoval advokátní kancelář na developerskou a realitní skupinu
● Sekyra Group nyní patří mezi nejvýznamnější developerské firmy v ČR
● Je svobodný, bezdětný, baví se golfem, tenisem a uměním

Tamara Bendlová Kotvalová (47)
● Narodila se ve Varšavě v rodině slovenského diplomata
● Po maturitě učila ve slovenském Horním Smokovci
● Od roku 1991, kdy s dvěma dětmi odešla od manžela »jen s batůžkem «do Prahy, pracovala pro německou firmu dovážející šperky
● Společnost Carollinum, která dováží značkové luxusní zboží, spoluzaložila v roce 1995, pět let poté už ji vlastnila
● Její druhý muž zemřel, třetím manželem byl exhejtman Petr Bendl
● Má tři děti – dceru Danielu (24) a syny Martina (21) a Matěje (12)

Sekyrova skleněná kostka

Kdo jiný by si uměl vybrat tak nádherné místo pro svou vilu? Luděk Sekyra staví skleněnou kostku podle návrhu architektky Evy Jiřičné na okraji pražské Troje. Kolem zeleň a nádherný výhled na Pražský hrad. Architektka ji charakterizovala jako vilu pro dva lidi. „Architektonicky půjde určitě o zajímavý projekt, jeden z mých nejcennějších,“ prohlásil už dřív Sekyra.

Hodnota vily se těžko odhaduje, vždyť jen elektrické rozvody prý vyšly na 20 milionů. Na tomto místě přitom původně nemělo podle územního plánu nikdy vyrůst nic jiného než zeleň.

Video se připravuje ...
Další videa