Nová Miss USA kromě korunky nejkrásnější ženy Spojených států získala také stipendium 50.000 dolarů (přes 910.000 korun); první vicemiss Alyse Eady z Arkansasu dostane 25.000 dolarů a druhá vicemiss Jalee Fuselier z Havaje pak 20.000 dolarů.

Blondýnka Teresa, která nedávno absolvovala střední školu, by chtěla poté, co skončí její kralování na trůnu Miss USA, studovat politologii. Politické otázky pro ni prý nejsou vůbec těžké, protože prý doma běžně o politice diskutovali. Uvedla, že také uvažovala o právnické škole a kariéře soudkyně a poté političky. Nejdříve se ale musí jít registrovat k volbám, až jí bude příští měsíc 18 let.

 

Budu nezávislá

"Myslím, že se zaregistruji jako nezávislá," řekla Scanlanová. "Celý ten systém dvou stran začíná být směšný a je čas zabývat se problémy, a ne stranami."

Volba Miss USA, která se v přímém televizním přenosu vysílala z Las Vegas, letos slavila 90. výročí. The Miss America Organization se považuje za největší organizaci v zemi, která poskytuje ženám stipendium. Letos na tyto účely vynaloží v podobě výher 349.000 dolarů.

 

Plešatá kráska neuspěla

Mezi soutěžícími dívkami byla také Kayla Martell, která zastupovala stát Delaware. Kayla se od ostatních krásek liší tím, že nemá vlasy. Od dětství trpí jejich vypadáváním. Kayla, která v civilu chodí klidně bez paruky, se do užšího výběru krásek nedostala.

Fotogalerie
4 fotografie