Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

To je šetření? Vondra rozdal 210 milionů!

Alexandr Vondra rozdal na vánočních prémiích 210 mil. Kč.
 (Autor: Tomáš Tesař)
Autor: jaj, gamk - 
17. prosince 2010
11:56

Vláda rozpočtové odpovědnosti bude na platech státních zaměstnanců šetřit 10 procenty. Zaměstnanci ministerstva obrany však na výplatní pásce naleznou slušné vánoční odměny - celkově za 210 milionů Kč. Peníze však opět jdou nejvíce k poradcům a nejbližším podřízeným samotného ministra. Bonus běžného vojáka 9000 Kč je oproti 100 tisícům směšný. Na jiných ministerstvech rozdávají podstatně méně, někde dokonce vůbec.

Vánoční prémie nejsou v soukromých firmách, které vydělávají, nic neobvyklého. Avšak ve státním resortu, kde se denodenně skloňuje slovo "šetření", je to trošku na pováženou. Navíc pěníze jdou opět hlavně těm "nahoře". Nejbližší podřízení ministra Vondry (ODS) dostali dle informací zdroje přímo z MO od 50 do 100 tisíc korun prémie! Informaci přinesly Lidové noviny.

K běžným vojákům se podle náčelníka generálního štábu dostalo v průměru 9000 Kč. V porovnání s ministrovými nejbližšími poradci tedy směšná suma. Kdo si tedy opět namastil kapsu?

Ministerstvo ale oficiálně neupřesnilo komu a kolik na prémiích ministr přidelil. "Jedná se o osobní údaje, nemůžeme být konkrétní," řekl LN mluvčí Jiří Štábl.

Bonusy z ušetřených peněz si mohli nechat

Na prémie bylo celkově vyčleněno 210 milionů Kč z ušetřených peněz na mzdách. Ministerstvo totiž dostává peníze i za neobsazené pozice. Tyto finanční rezervy mohou být použity pouze na výplaty, u prémií není ministr svazován žádnými tabulkami.

Ušetřené peníze si ministerstvo mohlo nechat "na horší časy". Pro srovnání ministerstvo financí rozdalo mezi 24.000 úředníků 3,8 mil. Kč. Na školství sice také ušetřili peníze, ale žádných vánočních bonusů se pracovníci nedočkali.

jaramila ( 20. prosince 2010 17:40 )

Všichni jsou jedna svoloč, jde jim jenom o peníze!

bobina ( 18. prosince 2010 15:46 )

kdy můžeme akorát tak nadávat,protože pokud je budou lidé volit,nebo budou procházet zmanipulované volby ,tak se unadáváme. Oni jsou oproti nám v pozici kdy za nic nezodpovídají,kdy jsou nepostižitelní a kdy si to se vší slávou užívají. Někdy mám dojem,že dostat se do politiky je pro mnohé z nich to pravé požehnání jejich nekonání a že to hlavně není o práci a o zodpovědnosti!!!!

oldedek ( 18. prosince 2010 13:05 )

Křivá hubá Vondra určitě smrdí špínou, potem - to jak honil vládu Topolánka, aby si mermomocně koupila pinďoury - pěkně předražené, takže "Mirku určitě na nás zbyde ..." !!! Nó a von to na něj Mirek dokonce novinářům jak na něj Vondra naléhal "prásknul" - no a ty křivá hubo - ticho po pěšině ... Ty seš Vondro ten, co prý věří že ta "pravda láska zvítězí" - no uvidíme. snažíš se co můžeš ...

ma-o ( 18. prosince 2010 08:41 )

Je z ODS, tak co by nerozdával.

zorod ( 18. prosince 2010 03:05 )

proč by nerozdával?když se zavázal že těm co nenávidí a nepřejí ods a večka tak se jim pomstí tím že je bude okrádat vždyt je součásti chobotnice která ho a jemu podobným ocrání, a na chude a tím nezbydou žádné peníze a budou znich poslušní otreoci bez práv oni vědí že občané pokud proti nim nepujdou násilím tak jim nemohou nicím ublížit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa