Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Honiči volebních preferencí znásilnili Reflex

"Reflexe"
"Reflexe"  (Autor: archiv Reflexu)
Autor: šim - 
14. října 2010
17:40

Volby klepou na dveře a politické strany se v závěrečném tažení snaží ulovit ještě pár posledních voličských dušiček. Boj je to krutý, kampaně se nezastaví před ničím, využívají čehokoli. Teď došlo i na časopis Reflex. Jakási nepovedená, nekvalitní napodobenina tohoto časopisu zaplavila pražské poštovní schránky.

Kdo má toto zneužití Reflexu na svědomí? I když o svědomí v případě tvůrců předvolebních kampaní mluvit vůbec nelze… Ač se pachatel zbaběle nepodepsal, stop po sobě zanechal hned několik!

Proti komu pamflet útočí? „O ODS, ČSSD nebo komunistech už toho bylo napsáno tolik, že ani nemá smysl se tomu věnovat. Chceme se zastavit nad vycházejícími hvězdami nových stran…,“ píšou v letáku „nespokojení občané“. Tyto tři strany tedy původcem nejspíš nebudou.

Marek Stoniš, redaktor Reflexu, na to jde vylučovací metodou. „Mohly by nám napovědět gramatické chyby, dokonce i v titulku (‚stovky milionů ze státního pro Kalouskovi chráněnce‘), které by ukazovaly na zástupce nevzdělaného lumpenproletariátu, sídlícího v Lidovém domě. Ovšem ani to ještě není nezvratný důkaz. Naopak samotný titul brožury ‚Průvodce inteligentního voliče po vlastním osudu‘ naznačuje, že autor se nechal inspirovat slavnou knihou Pavla Tigrida Kapesní průvodce inteligentní ženy po vlastním osudu. Což by zase ukazovalo spíše na nějakou pravicovou rychlokvašku, která absolvovala několik semestrů vysoké školy CEVRO Ivana Langra. Ani tudy tedy cesta nevede.“

Jak tuto hádanku rozlousknout? Čtěte na Reflex.cz.

palko1961 ( 14. října 2010 21:34 )

se nedivil, ze by to vydal sam Reflex. Jejich redaktori nejsou o nic inteligentnejsi nez neznamy autor. Treba ta kreatura X.Dolezal !

kukuku ( 14. října 2010 19:05 )

Chyba v titulku (‚stovky milionů ze státního pro Kalouskovi chráněnce‘) neukazuje na zástupce nevzdělaného lumpenproletariátu, sídlícího v Lidovém domě, ale na redakci Blesku, kde tyto chyby bývají běžně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa