Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Prezidentův tajemník Jakl: Ropa? Je to jen divadlo!

Tajemník prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl
Tajemník prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl  (Autor: ČTK)
Autor: val, INT - 
13. srpna 2010
12:04

Ladislav Jakl, tajemník prezidenta Václava Klause, přirovnává povyk okolo ropné havárie v Mexickém zálivu a epidemii prasečí chřipky k divadelnímu představení. "Je to obrovská mediální bublina." Za vším podle něj stojí globální režiséři, kteří už jistě chystají další divadelní kousek pro miliardy lidí.

"Ropa v Mexickém zálivu se rozkládá rychleji, než "se čekalo". Mediální bublina roku 2010 je na konci s dechem. Těšme se na novou," začíná na blogu iDnes.cz svůj komentář tajemník prezidenta Ladislav Jakl.

"Tři týdny trvalo stovkám mediálních štábů, než našly prvního zamaštěného ptáka a jeho fotogenické záběry hned oblétly celý svět. Začalo se mluvit o stamilionech, miliardách, desítkách miliard, které to všechno bude stát," píše na blogu Jakl.

Polemizuje tak nad množstvím uhynulých zvířat a viní ekology, média a světové státníky z vykonstruovaného "divadelního představení".

Jaklova teorie

"Ropa je přírodní produkt. Byla tu dávno před člověkem a bude tu i po něm. Nikdo neví, jestli je organického původu (přesto se jí se suverénní jistotou říká fosilní palivo) nebo původu minerálního. Nikdo neví, jestli v zemské kůře stále nevzniká přirozenou cestou ropa nová a nová, poslední výsledky vědeckých bádání tomu spíše nasvědčují.

Na mnoha místech mořského dna i souše prosakuje ropa do vody a do terénu. A to nemluvím o ohromných množstvích, které se dostanou do okolí při tektonických poruchách, zemětřeseních, podmořských výbuších."

Tohle divadlo řídí globální režiséři

Události kolem úniku ropy v Mexickém zálivu označuje za humbuk a ujišťuje, že někdo na tom všem vydělává velké peníze. A zdaleka to únikem ropy v Mexickém zálivu nekončí. Podle něj se chystá další "divadelní kousek" z pera "globálních režisérů", které budou tahat opět spoustu financí z peněženek lidí po celém světě. Představení, za které budou platit mastné vstupné, aniž o tom budou vědět.

oldedek ( 14. srpna 2010 12:27 )

To je v*ůl co ?!? A tyhle rozumpr*dy od něj sbírá Vincek z hradu a píše o nich knížky ....

henryj ( 14. srpna 2010 06:21 )

Jakl a Klaus,nebo taky naopak,jsou pro smích,jeden řekne,že se nic neděje,druhý ihned přitaká,připadají mi jako dva PEROCUCY,nic víc a ani jiný příměr mě nenapadá.Buďme shovívaví.

komentator ( 13. srpna 2010 22:27 )

A tito pitomci, kteří dělají této zemi pouze ostudu, berou velký prachy z peněz daňovcýh poplatniků. Chtělo by to podstatně snížit rozpočet prezdentské kanceláři. Proč mají být z peněz daňových poplatníků štědře placeni lidi jako Jakl

e.44 ( 13. srpna 2010 20:47 )

A proč by měl mít někdo zájem, kdyby únik ohrožoval pobřeží kdekoliv kromě turisty využívaných pláží, kde by bylo třeba turisty varovat? Co by z toho kdokoliv měl? Že by někdo chtěl zažalovat přírodu?

anka ( 13. srpna 2010 19:35 )

to je ten byvaly hudebnik a novinar, ktery rekl"„Každá rána zasažená přírodě je vítězstvím civilizace."?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa