Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Reakce na Paroubkovou: Sexistický útok!

Fotografie
Petra Paroubková  (Autor: internal)
Autor: Oldřich Tichý, Lukáš Gibiec - 
23. července 2010
13:49

Tak tohle se Petře Paroubkové (36) nepovedlo. Svým výrokem, že se političky koalice dostaly k funkcím přes postel, naštvala skoro každého. Snad nejsmířlivěji na útok reagují samotné jeho oběti - nové političky.

Ty se drží v oficiálních reakcích zpátky. "Mimo záznam" ale říkají, že jim Petra Paroubková nestojí za to, aby převzaly její pavlačovou argumentaci a klesly na její úroveň.

Karolína Peake: Stejným sítem by měli projít i muži

Nová poslankyně Věcí veřejných Karolína Peake (34) odpověděla na útok Paroubkové s nadhledem. "Kdyby stejným sítem procházeli i pánové politici, aspoň by bylo na co koukat, když už poslouchat je to náročné až až," napsala v SMS z dovolené a připojila smajlík.

Právě to, že svými slovy Paroubková podporuje zažité představy, podle nichž za ženským úspěchem musí nutně být sex, ale pozlobilo ředitelku organizace Fórum 50 % Janu Smiggels Kavkovou, která se snaží o rovnoprávné postavení mužů a žen. "Je to naprosto nefér výrok. Jen to podporuje sexistické stereotypy, že když je politička mladá, hezká a úspěšná, dostala se k funkci přes postel. Ale o muži-politikovi by to nikdo neřekl. V koalici je přitom celá řada schopných političek," řekla.

Kateřina Klasnová: Je to k smíchu

S klidem reagovala místopředsedkyně Sněmovny z Věcí veřejných Kateřina Klasnová (32). "Některým výrokům se může člověk akorát zasmát. Paní Paroubková mě svým prohlášením pobavila skoro stejně dobře, jako když kdysi o svém muži řekla, že má sexy mozek."

Předsedkyni poslaneckého klubu Věcí veřejných Kristýně Kočí (25) nestála Paroubková za řeč. "Nebudu se k tomu vůbec vyjadřovat. Preference Věcí veřejných v Moravskoslezském kraji, kde jsem kandidovala, mluví za své," uvedla. Podobně reagovala i poslankyně za TOP 09 Jana Kaslová (28): "Mrzí mě, že se paní Paroubková vyjadřuje k poslankyním, které nezná. Ale rozhodně to není případ ani jedné z poslankyň za TOP 09."

Zatímco Paroubková se dostala do centra veřejného zájmu právě jen díky svému poměru s ženatým politikem, kterého si později vzala, další nová poslankyně Věcí veřejných Jana Andrýsová (25) odmítá, že ona by postupovala stejně. "Touhle cestou, kterou naznačila paní Paroubková, jsem já do politiky opravdu nepřišla. Ráda jí to sdělím osobně," řekla.

eptisam ( 25. července 2010 11:20 )

Ty svatá prostoto,kdo tě zrodil?

hitovka ( 24. července 2010 23:03 )

Sama má mezi nohama vyježděnou dálnici, tak na jejím místě bych raději mlčela. Už ji vidím, jak ve Sˇtrasburku bude kuňkat, že ony všechny souložily JEN ONA NE, protože se na ni nedostalo.

krisik ( 24. července 2010 14:19 )

Petro, a vy jste tedy v tom případě udělala kariéru jak? Aha, promiňte, já zapomněla, že jste žádnou neudělala a že nic nejste.

e.44 ( 24. července 2010 13:09 )

alunka ( 24. července 2010 02:20 )

evolucius

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa