Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vtipy o Němcích, aneb když se trauma mění v srandu

Z Němců si dělali legraci také Milan Šteindler a David Vávra v kultovním pořadu Alles Gute
Z Němců si dělali legraci také Milan Šteindler a David Vávra v kultovním pořadu Alles Gute  (Autor: Reprofoto obalu DVD Alles Gute)
Autor: jos - 
20. dubna 2010
14:04

Když si německý komik Urban Priol na veřejnoprávní televizní stanici ZDF dělal legraci ze smrti polského prezidenta, mnoho lidí to považovalo za odporný cynismus. Němci vzkázali něco v tom smyslu, že humor prostě překračuje tabu a tím je krásný. Tak se tedy podívejme na vtípky o Němcích!

"Celá Evropa se mu smála. Ani zmrzačený pes by s ním nechtěl dělat. A teď zajímá úplně každého, včetně našich novinářů," bavil na účet mrtvého polského prezidenta Kaczyńského své publikum německý komik Urban Priol. A lidé v publiku se smáli, až se za břicha popadali. To vše jen pár hodin poté, co byl polský prezident pohřben vedle hrdinů své země.

Kdy je vtipkování na místě?

Ano, humor nezná hranic. Vtipkujeme na účet postižených, chudých, hladovějících. Děláme si legraci z muslimů i Židů, střílíme si z Jiřího Paroubka i Ježíše Krista. Přesto vtipkování na účet někoho, nad kým se sotva zavřelo víko rakve, je považováno ve slušné společnosti za nevhodné. Ano, Němci si určitě mohou dělat legraci z polského prezidenta, jen by bylo vhodné s tím počkat. Alespoň do té doby, než oschnou slzy na tváři jeho dcery, bratra a vnuček.

Pojďme se smát Němcům

Humor pomáhá zlehčovat trauma. I ta největší tragédie má sklon k tomu, aby po čase byla karikována. Blesk.cz vybral několik vtipů, které hodně říkají o německé mentalitě. I když je jasné, že člověk se má vždy soudit jako jedinec. Navíc nepopíráme, že existují desítky anekdot, které si utahují z mentality Čechů nebo třeba právě Poláků. Nyní ale opravdu není vhodná doba smát se Polákům, kteří během pár sekund přišli o elitu národa. Zasmějme se raději Němcům, jejichž kancléřka Angela Merkel svou neúčast na Kaczyňského pohřbu omluvila lakonickým NESTÍHÁM.

Němci prohráli válku a svět se jim smál:

Sejdou se Čech, Francouz a Němec. Rozpřede se debata o všeličemž, a tak se také začne Čech chlubit, že když vystoupí na rozhlednu, tak vidí celou Prahu. Francouz zase dokládá, že když vystoupí na Eiffelovku, tak vidí celou Paříž, která je mnohem větší než Praha. Nakonec vyskočí Němec a říká: „A to všechno pánové nic není. Já, když si stoupnu na cihlu, tak vidím celý Berlín.“

Co se vypravovalo, když Němci v roce 1939 zavřeli české vysoké školy?

Víš, proč nám Němci na ty tři roky zavřeli vysoké školy?
???
Aby měli šanci nás dohnat v kultuře.

Vtipy a slogany se dělají i na pověstnou německou "rozpínavost":

Kam nedojeli Němci na tankách, tam dojeli na markách.

Hodně vtípků také vzniká na základě mýtu(?), že Němci preferují hodně bizarní sexuální praktiky:

Přijde Němec na čerpací stanici a čepuje si benzín do zadnice. Po chvíli k němu přijde pumpař a povídá mu: "Das ist nicht normal!" A on mu na to odpoví: "Ja. Das ist super!"

Za podivné sexuální praktiky si Němci údajně rádi připlatí a často za nimi vyjedou do ciziny:

Přijede takhle Němec do Čech na odstřel medvěda, pohoda, všechno si zaplatí, žádný problém. A tak tedy vyleze na posed, připraví si pušku a najednou se zvedne mlha a teď vyleze medvěd jako kráva. Němec neváhá a vystřelí. Prásk. Medvěd to koupil do levého ramene. "Jo tak takhle, ty Němčoure," řekne medvěd, vyleze na ten posed a tam Němce znásilní zezadu. Tak Němec nemůže chodit celý týden. Nakonec po týdnu tam vyleze znovu, tenktokrát se samopalem, a říká :"Počkej, já ti dám." Čeká, čeká, najednou se zvedne mlha a zase medvěd jako kráva. Němec neváhá a vystřelí. Medvěd to koupí do druhého ramene. "Jo tak ty si nedáš pokoj, co," táže se medvěd, načež znovu vylezl nahoru a znovu tak Němčoura znásilnil zezadu. Tak Němec nemůže chodit měsíc. No a po měsíci se tam dobelhá s bazukou a říká si: "Tak teď už tě dostanu." Vyleze na posed a čeká, čeká, najednou se zvedne mlha a zase medvěd jako kráva. Tak Němec vystřelí tu raketu a medvěd těsně uhne a říká: "Hele, ty sem nejezdíš střílet, že?"

Jsou Němci opravdu posedlí bizarním sexem? A není náhodou skutečně pravda, že:

Teplé pivo je lepší než studená Němka...

A CO VY? TAKÉ ZNÁTE NĚJAKÝ DOBRÝ VTIP? NEJEN O NĚMCÍCH? TAK NÁM HO NAPIŠTE DO DISKUZE POD ČLÁNKEM!

pisar ( 18. srpna 2010 08:32 )

Přijde Himler k Hitlerovi a ptá se ho: můj vůdče, už jste viděl Lidice. Hitler na to: ne, ještě ne. Himler: tak já vám je vypálím.

nextapache ( 23. dubna 2010 19:57 )

V sudetoch si príde babka niečo vybaviť na úrad. Vo dverách zastane a so zdvihnutou pravicou pozdraví úradníka: " Heil Hitler, Herr Obergruppenfuhrer!" Úradník sa iba pousmeje a hovorí: "Asi ste si spletla dobu, soudruzko...." Babka pohotovo odpovie: "Dobu možná, ale tebe ne, ty hajzle....."

bernadette ( 20. dubna 2010 23:27 )

Máte zvláštní dar zmrvit docela pěkný vtip!!! Základ je podobný, ale ten člověk vykřikl "z.a.s.r.a.n.ý náledí", protože se nevrhl, ale uklouzl. To vaše zkurvené náledí jaksi zvolání "za stranu a za lidi" ani trochu nepřipomíná, takže to není ani trochu vtipné. Já znám verzi, že se natáčel film a přizvali si k tomu pamětníka, ale to je celkem jedno. Jen to náledí prosím vždycky z.a.s.r.a.n.ý!!!

delavar ( 20. dubna 2010 19:04 )

Ide skupinka nemeckých turistov po Prahe,ide okolo nej koktavý Pražák a neodpustí si štipľavú poznámku na jedného úplne holohlavého Nemca a potichu si zašomre : Buh,ví,ví,ví,kolik,kolik,kolik euro,euro,euro dává tento Nemec,nemec,nemec,za,za,za holi-holi-holi,če??? Keďto započul sprievodca skupinky,zakričal za koktavým:Určitě méně než ty za mobil,vole!!!

delavar ( 20. dubna 2010 18:51 )

Zajatí nemeckí vojaci sa museli podieľať na obnove zničeného priemyslu a infraštruktúry.Zúčastňovali sa aj na preprave energetických surovín a podobne.Môj ote bol tiež ako technik s povojnového Československa,kde sa opravovala tepelná elektráreň v Čeljabinsku.Raz prišiel k jednej hrubej rúre,odkiaľ sa neustále ozývalo:Bitte schon!Danke schon!Bite schon! Danke schon......Dosť ho to prekvapilo a tak sa jedným otvorom pozrel dovnútra rúriska.A tam bol rozostavený rad zajatých nemeckých vojakov,ktorí si podávali navzájom plné kýble uhlia a takto ho prepravovali do elektrárne na spálenie pre výrobu elektrickej energie.....Bitte schon!Danke schon!......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa