Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Paroubkův byt v Teplicích: Speciální vchod s výtahem!

Autor: oce - 
30. března 2010
07:12

Šplhat po schodech do třetího patra? Pro Jiřího Paroubka věc nemyslitelná. Podkrovní byt, který Paroubkovým zařídil šéf ústecké ČSSD, teď Petr Benda pro svého šéfa nechal dovybavit soukromým vchodem a výtahem.

Výtah dříve vozil klienty a zaměstnance spořitelny, která v Bendově domě sídlila. Teď bude vozit jen Paroubka s rodinou, a to až do bytu! Chůva, pro kterou Paroubek nechal zřídit jednopokojový kamrlík, bude ale muset do třetího patra po svých.

Výtah jezdí totiž pouze do noblesy k Paroubkovým. Šéf ČSSD tvrdil, že jeho byt má „pouhých“ 72 metrů čtverečních. Jenže podle odborníků i místních si Paroubek číslo zřejmě upravil.

„Ten byt je přes podkroví celého domu. Podle mého odhadu bude mít alespoň 150 metrů,“ říká Martin Vaněk z ústecké realitní kanceláře.

Jiří Paroubek si ale stojí na svém. „Není pravda, že rekonstruovaný výtah v pronajatém bytě v domě v Teplicích budu moci používat pouze já sám s rodinou. Výtah je v provozu a vozí a bude vozit i nadále další nájemníky v domě. Rekonstrukce v domě byly naplánovány dlouhodobě dopředu a nesouvisejí s tím, že jsme se do domu nastěhovali. Pronajatý byt má rozlohu 77 metrů čtverečních a nikoliv 150 metrů, jak bylo uvedeno v deníku BLESK dne 30. 3. 2010, v článku s názvem „Stavějí mu soukromý výtah"," reagoval předseda ČSSD.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

asenad ( 31. března 2010 17:21 )

1. Probíhající stavební úpravy v dotčeném domě, ve kterém si pronajali byt manželé Paroubkovi, jsou naplánovány dlouhodobě a nesouvisejí s tím, že by se do něj nastěhovali manželé Paroubkovi. Tento fakt je lehce ověřitelný a o účelovosti článku svědčí, že tak Blesk neučinil. 2. Nepravdivé až pomlouvačné tvrzení je, že výtah "teď bude vozit jen Paroubka s rodinou" a že "výtah jezdí totiž pouze pro noblesy k Paroubkovým". Výtah je v provozu a vozí a bude vozit i nadále další nájemníky v domě. Právě stavební úpravy vchodu mají umožnit lepší využití výtahu právě klienty a zaměstnanci nájemců, neboť přístup k výtahu je nyní přes nebytový prostor. Na výtahu jsou plánovány technické úpravy a modernizace, což je vyvoláno stářím zařízení. Na výslovné přání Jiřího Paroubka, aby se předešlo podobným spekulacím, které dnes předvedl deník Blesk, se nebude do doby pronájmu bytu Jiřím Paroubkem výtah prodlužovat. 3. Nepravdivé, až pomlouvačné je také tvrzení o údajné větší rozloze bytu, než kterou uváděl Jiří Paroubek. Byt, který si pronajali manželé Paroubkovi, má rozlohu 77 metrů čtverečních. Celé podkroví je totiž rozděleno na dvě samostatné bytové jednotky, přičemž ta druhá je stále připravena k pronajmutí. A není tedy k dispozici chůvě, jak píše Blesk. S ohledem na opakované nepravdy ohledně bytů manželů Paroubkových v Teplicích bude umožněno v nejbližší době některému z médií nahlédnout do tohoto bytu. S ohledem na jeho nekorektnost to ovšem pochopitelně nebude Blesk.

aapricot89 ( 31. března 2010 12:08 )

arresteddevelopment. neuvadim to jako fakt, cislo jsem si nevycucala z prstu, ale z Google Search (prumerny plat prekladatele v Ceske Republice)

arresteddevelopment ( 31. března 2010 00:49 )

No, takhle špatně na tom překladatelé zase nejsou. Není to sice žádná velká sláva, ale průměrně bych řekla 30 až 40 tisícek na plný úvazek. A jestli spíš tlumočila, tak asi ještě víc.

derek ( 31. března 2010 00:44 )

přestavba asi tak za 1 100 000 Kč, no kdo z vás na to má co ? Ja musim každe´j den po schodech jo holt nekradu a nestýkám se s mafii. Tak jen volte ovce čssd jen volte.

anka ( 30. března 2010 21:01 )

a takto si zije muz...ktery pred 20 lety pochvaloval vitezstvi unorove revoluce....aby mohl mit sve kralovstvi v RAJi.....To, ze jeho hamba nefackovala...a misto aby v tichosti dozil duchodu....touha po moci a mamonu a pratele...byvali komuniste mu pomohli k moci....me neprekvapuje....ale to, ze se najdou slusni lide, kteri mu dneska daji svuj hlas....ano.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa