Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rozvod Topolánkových: Na majetku se nedohodli!

Archív
 (Autor: Archív)
Autor: Eva Hofrichterová, šim, INT - 
16. ledna 2010
15:40

Mirek Topolánek (53) se už v pondělí rozvede se svou manželkou Pavlou Topolánkovou (54), s níž už přes dva roky nežije. Rozvod bude zřejmě za zavřenými dveřmi a bez majetkového vypořádání.

Na rozdělení majetku se Topolánkovi podle všeho ještě nedohodli! Informuje o tom sobotní vydání Lidových novin. Ve hře je přitom byt na Hradčanech v ceně 8,5 milionu korun, chalupa v Čeladné či výživné na syna Tomáše ve výši 30 tisíc měsíčně, které Topolánek Pavle platí.

Topolánkovi jde zřejmě před volbami především o rychlý rozvod, majetek bude s Pavlou řešit až později. „Žádnou dohodu o majetku nemají,“ řekl Lidovým novinám Topolánkův právník Jebavý. Ten se specializuje jak na rozvody, tak na vypořádání společného jmění manželů.

„Na vyrovnání mají obě strany tři roky. Pokud do té doby nedojde k dohodě, společné nemovitosti se rozdělí na půl a movitý majetek zůstane tomu, kdo ho má v tu chvíli v držení,“ vysvětluje advokátka Iva Blažková.

Zřejmě na návrh Mirka Topolánka je možné, že se soudní stání bude konat za zavřenými dveřmi. Topolánek se asi bojí účasti médií. O tom, jestli bude soud veřejný, či ne, se rozhodne na začátku pondělního jednání v 9 hodin.

nikto nevie ( 17. ledna 2010 13:57 )

Topolánková dala souhlas s rozvodem poté, co se s manželem dohodli na majetkovém vyrovnání . Teď, jak je vidno, Topolánek vzal dohodu zpět, tak s nevětší pravděpodobností vezme v ponělí zpět souhlas s rozvodem taky Topolánková. Ať už s veřejností, nebo bez.

nikto nevie ( 17. ledna 2010 13:11 )

Při zítřejším stání Topolánková bez dohody o majetkovém vyrovnání stáhne svůj souhlas s rozvodem a soud odročí jednání na neurčito. Mafiie do politické mrtvoly už nic investovat nebude.

nikto nevie ( 17. ledna 2010 13:05 )

Senátorkou určitě nebude. Stáhnou jí z kandidátky ze stených důvodů, pro které ji nemohli nenavrhnout v Praze.

nikto nevie ( 17. ledna 2010 12:57 )

oprava: hloupě

nikto nevie ( 17. ledna 2010 12:56 )

Rozvod po cca 30letech manželství a 3 dětech, z nichž 2 studují, ŽÁDNÉ HRDINY NEMÁ!!! Nic proti Vašim sympatiím k socialistickému lampiónovi a jeho milence s nemanželským dítětem s ženatým mužem ve funkci premiera, je to Váš názor a máte na něj nezpochbnitelné právo. Ale měla byste také uznat, že při volbách do poslanecké sněmovny v roce 2006, ve kterých kandidoval na poslanecké křeslo senátor a předseda ODS Topolánek vozil na předvolební mítinky celou rodinu a manželka budoucího premiera musela veřejně potvrzovat Topolánkovy volební sliby, mimo jiné, že je pro rodinu. S milenkou Talmanovou podvedl nejn svou manželku a rodinu, ale i všechny voliče ODS. Nevím z čeho usuzujete, že je zákonitá(papírová) manželka expremiera hrabivá, ale jestli máte skutečně na mysli ochranku a řidiče, tak se velmi hloupš mýlíte. 1. Nárok na ochranu prezidetské a premierské rodiny vzniká ze zákona a přiděluje jej ministr vnitra. 2. Rodinou jsou myšleny legitimní (papírové) manželky a děti, nikoli milenky a levobočky státníků. 3. Nárok na ochranu (řidiče,ochranku) získala rodina premiera Topolánka po vyhraných volbách v červnu 2006 a ztratila po pádu vlády v březnu 2009.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa