Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Rath jako Hitler? U soudu prohrál!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, brum - 
14. ledna 2010
15:36

David Rath neuspěl u soudu! Týdeník Reflex se mu nemusí omlouvat za karikaturu, kdy ho na titulní straně zobrazil jako Adolfa Hitlera.

Reflex karikaturou reagoval na rozhovor s Rathem pro Lidové noviny (LN), ve kterém středočeský hejtman hovořil o receptech nacismu na řešení hospodářské krize.

Hejtman časopis Reflex také zažaloval za článek Arbeit macht Rath, který je parafrází hesla Arbeit macht Frei (Práce osvobozuje) umísťovaného nacisty nad brány koncentračních táborů. V textu Reflex podle Ratha použil nepravdivé citace místopředsedy ČSSD Zdeňka Škromacha.

Podle rozhodnutí soudu byla ale karikatura přiměřená. Šéfredaktor Reflexu Pavel Šafr řekl, že časopis vyrobil karikaturu, která odkazuje nejen na Hitlera, ale také na komika Charlie Chaplina. "Je to vyjádření názoru, že Rathovo chování je směšné, spíš tragikomické," sdělil Šafr.

U soudu s Reflexem neuspěli také Jiří Paroubek a jeho manželka Petra - ČTĚTE ZDE!

467960:gallery:true:true

sakra ( 15. ledna 2010 10:05 )

Soudci jsou opravdu pitomci! Plzeňská, ale i jiné školy chrlily a chrlí!

gogo ( 15. ledna 2010 08:41 )

Přesně tak ...

agent ( 14. ledna 2010 21:19 )

Demokracie už není Svoboda jednoho končí kde začíná svoboda druhého a to se bohužel už dávno neděje. Dneska každej malej zakomplexovanej novinář zkompromituje svou zpravodajskou hrou a slovíčkařením kohokoli na koho si ukáže. Udržet prostě ten svůj plátek, svojí rubriku a svůj trapný a nudný zakomplexovaný život. Vůbec nechápu, že nějaký redaktor bulváru nedostal ještě přes tu svou nevymáchanou hubu. Sice by to byl útok na svobodu slova, útok na demokracii, útok na svět a galaxii...ale myslím, že by byl velmi opatrnější. Fyzická bolest je totiž něco jinýho než nějaký trapný ničeho nedosahující soudní spory.

djaba ( 14. ledna 2010 20:05 )

Ať se někomu líbí pan dr. Rath , nebo ne je nutno zvážit , jak karikovat jeho skutky a rozhodnutí . V tomto případě bych spíše projevy provokačního plátku , Reflexu , hodnotil jako propagaci fašismu .Novinář je od toho , aby dění pravdivě komentoval a pomohl se běžnému lidu orientovat v nejen politice. Urážet a použít nacistické symboly mi evokuje známé - zloděj křičí :,,Chyťte zloděje."

agent ( 14. ledna 2010 17:15 )

Já když vidím samolibého Mareše s těma jeho názorama tak se jen děsím, aby takovýchto lidí nebylo v médiích více, protože z něčeho tak odpornýho a přízemně trapnýho, samolibýho a frajerskýho co si nepřipustí byť na vteřinu názor druhého, je mi skutečně na blití. Tenhle člověk nepotřebuje soud, ale pořádně přes tu jeho nevymáchanou hubu...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa