Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Paroubkova popularita: Proč tak padá? Víme to!

Paroubek z rozhodnutí soudu nadšený nebyl
Paroubek z rozhodnutí soudu nadšený nebyl  (Autor: Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: kb - 
24. června 2009
05:08

Zrovna on, který nadevše miluje průzkumy veřejného mínění, tentokrát dostal na frak. Popularita šéfovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi totiž podle STEM klesla nejvíc ze všech politiků. Proč? Paroubek si myslí, že za to mohou média. Omyl!

Politologové tvrdí: Ublížilo mu protlačování celebrit. Včetně jeho velkého trapasu s herečkou Kateřinou Brožovou.

Ještě vloni v listopadu ho jako oblíbence označilo 46 procent dotázaných. Triumfoval ve volbách po tažení proti zdravotnickým poplatkům. Po půl roce jeho popularita spadla o 11 procent.

Proč takový sešup? „Sociální demokracie se namísto řešení sociálních problémů, spojených se ztrátou zaměstnání atd., soustředila na svá témata a hledání populárních tváří,“ míní politolog Jan Kubáček. Také podle dalších politologů Paroubkovi uškodila jeho sázka na tápající herečku Kateřinu Brožovou. Podle politologa Tomáše Lebedy navíc Paroubkovi spousta lidí neodpustila to, jak se zachoval k vládě v době předsednictví. Češi jsou totiž citliví na to, jak je vnímá cizina.


42% březen 2008: Paroubek vystupuje ve sněmovně proti zrušení výhod na stravenky. Získává jasné body, za stravenky jsou Češi ochotni upsat svou duši.

42% květen 2008: Šéf ČSSD ve frontálním boji proti vládním reformám podporuje odboráře a už potřetí vyvolává hlasování o důvěře vládě. Neuspěje.

43% září 2008:
Tvrdou kampaň před krajskými volbami provází pranýřování »antisociálních « reforem ODS a také prohlášení Paroubkových, že Petra potratila.

46% listopad 2008: Po triumfálním vítězství v krajských a senátních volbách Paroubek nařizuje svým hejtmanům, že zdravotnické poplatky budou hradit kraje.

45% leden 2009:
Na prosincovém křtu jeho knihy zastřelil Bohumil Ďuričko Václava Kočku ml. Paroubek tvrdí, že vraha moc nezná, i když s ním dřív měl jet na jachtu.

45% březen 2009:
V poplatcích ČSSD způsobila spíš chaos. Paroubek vyvolal 5. hlasování o nedůvěře vládě a sám byl v šoku, že se to uprostřed předsednictví EU povedlo.

35% červen 2009: I svržení vlády podnítilo vajíčkové útoky na Paroubka. Eurovolby prohrál. Pak se blamuje: Přes odpor tlačí do sněmovny Kateřinu Brožovou, která poté cukne.

adonaj ( 30. června 2009 14:10 )

Směšné, kdyby cokoli dokázaly změnit dávno by je zrušili.jsou to kamarádíčkové a vše v médiích je jen divadlo pro lidi.

warumfernet ( 25. června 2009 12:03 )

Súdruh Tupolánek vystrkuje iba cicinu a pojebká i pomalšieho drevokocúra. Pán Parůbek má iba trocha vanu a nenisú sprostý, ako tié somáry a hoveda od modrých vtákou. Ale u nas na Slovensku, by cenu papaláša dostal súdruh rotný Tupolánek. Už len ako vrkočí stále s tou svojí gebeňou - ako sliepka a keď múže, tak letí triskáčom na hokej lebo na lyžovačku do Álp. A tíež vie porubať novinárou lebo na občany vykokotit prostriednik.

ervin ( 25. června 2009 08:53 )

Nevím, jestli si to uvědomuješ, ale těmito větami jsi dokonale vykreslil současnou politiku a chování Jiřího Paroubka... Lépe jsi to nemohl napsat. Komouši to říkali zkráceně: "Kdo nejde s námi, jde proti nám!"

gogo ( 25. června 2009 08:14 )

Potrefení jsou ti, kteří zaslepeně nenávidí všechny, kteří mají jiný názor než oni sami, kteří se snaží oponenty s jiným názorem pouze urážet či rádoby zesměšňovat. Aniž tuší, že tím zesměšňují především sebe. Lidé naprosto netolerantní, hádaví a diskuze neschopní. . Aniž si to tito nešťastníci uvědomují, předávají tímto chováním ostatním svoji skutečnou visitku o své osobě....

ervin ( 25. června 2009 07:31 )

Zrovna v tvém případě potrefená husa zakejhala... Nicméně musím říci, že alespoň nejsi vulgární.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa