Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Paroubek: Popularita mu rapidně klesla

Jiří Paroubek si libuje v drahém oblečení
Jiří Paroubek si libuje v drahém oblečení  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK, brum - 
22. června 2009
14:48

Popularita šéfa ČSSD Jiřího Paroubka za poslední čtvrtrok propadla nejvíce ze sledovaných politiků. Podle agentury STEM ho v červnu příznivě hodnotilo 35 procent lidí, zatímco v březnu jich bylo 45 procent.

Mezi pěti nejpopulárnějšími politiky se ocitli dva lidé spojení s novou stranou TOP 09 - druhý je exministr zahraničí Karel Schwarzenberg a čtvrtý exministr financí Miroslav Kalousek. Nejpopulárnější je stále místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka, příznivě ho hodnotí 56 procent lidí.

Mezi pěti nejpopulárnějšími politiky v zemi jsou nyní podle STEM kromě Sobotky, Schwarzenberga a Kalouska ještě pražský primátor Pavel Bém (ODS) a místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek.

Paroubkova obliba trvale klesá od loňského listopadu, kdy ho příznivě hodnotilo 46 procent lidí. V lednu a březnu to bylo 45 procent lidí. Pak jeho obliba klesla na nynějších 35 procent lidí. Analytici STEM tento propad podrobně nevysvětlují, jen uvádějí, že průzkum zjišťoval oblibu politiků "v emocionálním ovzduší" zhruba týden po volbách do Evropského parlamentu, které chtěla Paroubkova ČSSD vyhrát, ale nakonec poměrně výrazně zaostala za hlavním rivalem, tedy ODS.

Kromě Paroubka si hodně pohoršil i bývalý předseda Strany zelených Martin Bursík, kterého v březnu příznivě hodnotilo 29 procent lidí, nyní to je o pět procent méně. Rozdíl oproti Paroubkovi je ale v tom, že Bursíkova obliba mezi lidmi trvale klesá už od února 2007, kdy ho příznivě hodnotilo 54 procent lidí.

bobina ( 23. června 2009 07:26 )

Netajím se levicovým zaměřením,nevidím žádný problém v tom,že by vládla levice,nebojím se případné větší angažovanosti komunistů v politice,protože žijeme v době vámi tolik opěvované demokracie!Pane Jirko,s těmi poplatky jste vedle jak ta jedle,z vlastní zkušenosti vím,že poplatky zůstávají lékaři a převyšuje snížení bodu,takže je to o něčem jiném.Paroubkova politika je pro lidi,ať se vám to líbí nebo ne,pomáhá mladým rodinám i důchodcům. Argument,že zadlužuje republiku je laciný a ubohý,protože pravicová politika jí zadlužuje též a ještě na to zadlužování potřebuje rabovat konta lidem. Třicetikorunový poplatek je opět jen hloupý argument pravice,ve skutečnosti jde o něco zdaleka jiného a to je o pojišťovny,lékařskou péči a farmaceutické firmy?což by bylo povídání na dlouho. Ostatně,až vám pojišťovny dají do soukroma,budete hovořit jinak,protože to,co prosakuje ke zdravotníkům,to bude pro lidi hodně těžký kalibr!Ale jak já říkám,na každého jednou dojde a každý je svým strůjcem štěstí. Vy mladí máte možnost se postarat o své životy,my staří už těch možností mnoho nemáme.

gogo ( 22. června 2009 21:20 )

Milý simeone.. je od pravěku známo, že pro pravdu se lidé zlobí... Toto je totiž diskuze a ne hádka opilců ve čtvrté cenové. Takže pokud se pokládáš za inteligenta, měl by si třeba nesouhlasit, ale neurážet ty, kteří mají jiný názor než máš Ty. Nadávky patří duchu přízemnímu... Také jsi házel vajíčka ? Povídej ....

hani ( 22. června 2009 21:01 )

Socaky vubec ne musi spolupracovat s bandito-topolamy. Vubec ne musi. A kdyz spolupracuje to hazet v nej ztuchle vejce a rajcata. A jeji tehotna manzelka-prostitutka nic ne zmeni. Lzive darebaky musi zmizet. Pryjde pan Sobotka, takovy fajny chlap. Za jeji zadem odesaky budou delat co zachci. Vse. Jako delali driv. Nic nikdo ne zmeni. To je zrada statu. Komuniste toto ne udelaly. Pro nej Ceskoslovensko bylo vsechno.

ermino ( 22. června 2009 20:25 )

Paroubek chce, aby lidé plakali, funkcionář ČSSD řídí narkomafii, vejce házela asi ČSSD, protože jejím programem je nenávist, média píší o Paroubkovi samou pravdu, toho "papaláše roku " zinscenovala vlastně ČSSD - za tu monstrostudu po světě za EU a nevinné fotky Topolánka může taky ČSSD. Člověku by se z toho udělalo špatně.

simeon ( 22. června 2009 19:27 )

no a chtěl by se stát premiérem, už připravuje zákon který změní hejtmany na premiéry (na způsob spolkových zemí) a samozřejmě jim ještě zvýšit pravomoci... opravdu nemá do Hitlera daleko, v Německu to začínalo taky nenápadně - nejdřív krize, pak nabídka drobného úplatku, když se dostal k moci tak s jídlem začala růst chuť... výborná analogie, jako by si bral příklad... :-Q

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa