Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Vláda končí: Kdo si o kolik pohorší?

Vláda
Vláda  (Autor: ČTK)
Autor: Tomáš Belica, kol - 
5. května 2009
05:47

Zazvoní zvonec a v pátek bude ministrování konec. To by mělo platit pro všechny členy Topolánkovy vlády. Některé to ale bolí víc než jiné.

Zatímco většinu z nich čeká sice méně naditý, ale přece jen příjemný polštářek parlamentního platu, ministr Petr Bendl, stejně jako Michael Kocáb a Pavel Svoboda, odejdou jen« se stotisícovým odstupným.

Snad právě proto se teď pro Bendla hledá »trafika« a zelení trvají na Kocábovi ve vládě. ODS zase znovu vrací do hry Kalouska. Bendl by podle časopisu Týden měl vzít post šéfa dozorčí rady Českých drah. Ten je momentálně volný, protože Bendl z něj odvolal odbojného Zdeňka Žáka, jemuž se nelíbily nehorázné platy šéfů drah.

Bendl tvrdí, že o tom neuvažuje. Zvěsti o Bendlově trafice se ale už k členům dozorčí rady dostaly. „Potvrdit to nemůžu, jsou to ryzí spekulace. Šéfa rady nominuje stát a rozhodne o tom na nejbližší schůzi řídící výbor,“ řekl Blesku člen dozorčí rady Vladislav Vokoun. Nechtěl prozradit, na kolik si šéf dozorčí rady přijde, ale Bendl by si prý příliš nepolepšil. Vliv na neprůhledný moloch Českých drah je však za všechny peníze.

Jestli nakonec z vlády odejdou všichni, není jasné. Zelení vyrukovali s tím, že chtějí na stejném postu v nové vládě Michaela Kocába, ODS zase chce udržet na postu ministra financí Miroslava Kalouska (KDU-ČSL), když to jeho náměstek Eduard Janota odmítl. Kocába by ČSSD byla ochotna kvůli kompromisu překousnout, Kalousek je ale »zcela nepřijatelný«.

rejnok ( 5. května 2009 10:11 )

Lidi, nenadávejte, bude hůř. Každý člověk, který odvede špatnou práci musí buď zaplatit penále, nebo vrátit peníze. Naší vládní činitele za špatnou práci ještě dostanou bonusy, které se jim pořád zvyšují, tak proč se nemáhata a je to úplně jedno jakou barvu strana má. Silně pochybuji, že si to nechají vzít ať je u moci kdokoliv.....

siroky11 ( 5. května 2009 09:30 )

Svatá pravda!Stále nadávali na komunisty, ale ODS a jejich přisluhovači výše uvedeni, tuto republiku "dorazili" na samé dno. Podívejte se, jaký zde zanechali chaos v dopravě. Bič na řidiče, nic jiného nedokázali. Ve zdravotnictví: bič na staré a invalidní občany. Z tohoto se budeme mnoho let vzpamatovávat. Už nikdy ODS, to raději komunisty, než tuto verbež nenažraných politiků, kteří si hrabou pouze do svých kapes. Měli by být trestně stíháni, ale na to dopředu mysleli a tak si hned při příchodu do svých funkcí odhlasují své mzdy a imunitu!

siroky11 ( 5. května 2009 09:19 )

Plat bych jim do budoucna vyměřil nějakým procentem odvozeným od výdělku pracujícího člověka. Např. dělník ve fabrice si vydělá : průměr 15.000 Kč - politik by měl např.1 -1,5 x tolik. Víc ani mrť! A pokud by Ti státní zloději chtěli více, musel by se zvednout dělnický průměr! Však oni by se naučili "žrát" chleba s máslem ke svačině,hajzlové!

siroky11 ( 5. května 2009 09:15 )

Voliči ODS jsou tupci, kteří tomu zrovna mnoho nerozumí. Ti se na nic ptát nebudou. Pak jsou ti, kteří tomu rozumí a to jsou právě ti, kteří tuto republiku nejvíce obírali formou svých miliónových platů a zlatých padáků.

warumfernet ( 5. května 2009 08:51 )

co pro ně Topolánkova vládní klika udělala tak ohromě pravicového, když i jejich zakladatel ODS Klaus už loni vyjádřil, že o reformách této vlády se nedá ani mluvit. Z ODSáckého předlolebního guláše nezbyl za Topolovi vlády, kameń na kameni. I předvolebního lídra ODS Vlastika Tlustýho, kterej jim vlastně vyhrál volby modrou šancí a rovnou daní, kopnuli do řiti. Jejich politika se dá vyjádřit jednoduše :" chudejm brali, zbohatlíkům a zlatokopům dávali". Konečná modří soudruzi , vystupujeme!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa