Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Marek Dalík: Manipuluje s lidmi a nestydí se za to!

Marek Dalík
Marek Dalík  (Autor: Martin Sekanina)
Autor: INT, jsf - 
21. března 2009
17:13

Lobbista a přítel Mirka Topolánka Marek Dalík zastává názor, že politická manipulace není nic špatného a teoreticky má na ni právo každý občan. Je to prý jen otázka autority a schopností.

Dalík nedváno rozvířil politicko-mediální vody svým nátlakem na reportéry České televize v kauze neprůhledných finančních machinací ostravské firmy poslance Wolfa. V rozhovoru pro MF Dnes Dalík se nechal slyšet, že přípustná manipulace je v pořádku. A to, že po reportérovi požadoval, aby se Wolfovou kauzou přestal zabývat, označil za naprosto standardní postup.

Nepopíral ani to, že ho za reportéry poslal sám premiér Topolánek. Ten po Dalíkovi chtěl, aby "připravil strategii obrany proti útokům, které chystala sociální demokracie proti Wolfovi".

A jaké používá Dalík přesvědčovací taktiky? Protože ho rodiče dle jeho slov odmalička vedli k otevřenosti, prozradil dokonce i to, že někdy záměrně vypouští jisté informace.

"Například novináři Kmentovi jsem kdysi řekl o tom, že existují poslanci, kteří by se mohli vyslovit pro Topolánkovu vládu, aby prošla Sněmovnou. Také jsem tehdy nevěděl, že mě nahrává. Ale nelituji toho vůbec, vím, že mnoha věcem to tehdy pomohlo. Chtěl jsem zneklidnit ČSSD. Povedlo se," popsal MF Dnes Dalík.

zdepa ( 22. března 2009 20:20 )

Neměl by mít vůbec přístup mezi slušné lidi. Tento zmetek vegetuje jen díky dalšímu šmejdovi, který ho kryje a obhajuje. Jeho nosič vody a poskok dělá nejšpiněvější práci a nic neriskuje. Topolánkovi jsou všechny zákony státu po kolena a tento ,,Ficko" je nesvéprávný. Snad s Topolánkem odejde i tento zmetek. Paroubek si jistě najde svého Dalíka.

warumfernet ( 22. března 2009 07:12 )

skočit na špek nebo na modrou šanci, či daňové kolečko a šibalský sliby, které se po volbách změní v pravý opak toho, co ODSáčtí šibalové slibovali, když i svoje ovečky, z řad různých zbohatlíků, OSVéček a pomatených liberálů oblbovali nízkými daněmi nebo tím, jak pomohou malým a středním podnikatelům. Bohužel, opak je pravdou.

mash ( 22. března 2009 00:27 )

Otresny! Cim vic lidi, jako Dalik, tim hur! Vypraskat je, smejdy!

gogo ( 21. března 2009 21:48 )

této neuvěřitelné vlády - nevlády. To, co se dnes děje v politice, je přímo absurdistán. Výsměch, arogance, nebetyčná drzost. znásilněná spravedlnost, naprostá beztrestnost všech politických lumpů a darebáků, to je jen nepatrný výčet tzv. "daně za svobodu" ... Zbývá jen otázka, zda je toto vše ještě vůbec alespoň troska svobody a demokracie....

spelec5 ( 21. března 2009 21:13 )

Existuje takové české pořekadlo : Na každou svini se vaří voda - na některou sice několikrát, ale nakonec se uvaří !!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa