Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Mrština: Kvůli nevěstinci dobrovolně opustil ČSSD

Miloslav Mrština
Miloslav Mrština  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
24. února 2009
19:51

Regionální politik Miroslav Mrština ukončil své členství v ČSSD. ČTK to řekl předseda náchodské organizace Ladislav Tichý. Místní organizace Mrštinovi vyjádřila podporu.

Mrština podle Mladé fronty Dnes získal státní dotace pro svůj hotel Vyhlídka, ve kterém dříve fungoval nevěstinec, a do podniku zval prostitutky z východní Evropy. Mrština má podle deníku i pochybné lustrační osvědčení.

Mrština stál několik let v čele krajské organizace ČSSD v hradeckém kraji, byl také členem předsednictva strany. Před volbami v roce 2006 dostal podle MfD od ministerstev, v jejichž čele stáli sociální demokraté, asi 5,2 milionu korun. Mrština původně vedení sociální demokracie přislíbil, že do vyřešení problému odejde ze strany, později si pozastavení členství v ČSSD ale rozmyslel. Grémium ČSSD ho vyzvalo, aby neprodleně stranu opustil.

Náchodská ČSSD vloni v březnu vyloučila ze strany poslance Evžena Snítilého, rozhodnutí městské konference o několik dní později potvrdil Okresní výkonný výbor ČSSD v Náchodě. Snítilý proti vůli ČSSD volil v prezidentské volbě Václava Klause, který se právě díky jeho hlasu stal hlavou státu na dalších pět let.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa