Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Nevěstinec politika z ČSSD: Chodil tam i Škromach!

Autor: ČTK - 
20. února 2009
07:25

Miloslav Mrština (ČSSD) zval do svého bordýlku nejen ubohé prostitutky z východu Evropy, ale také vrcholné politiky! O návštěvách nevěstince vyprávěli slovenskému serveru tvnovinky.sk i pánové Škromach a Rusnok!

Deník MF Dnes uvedl, že má k dispozici Mrštinou podepsané zvací dopisy pro prostitutky z let 1997 a 1998 nutné pro udělení víza. MfD rovněž otiskla fotografii tohoto sociálnědemokratického politika ve společnosti spoře oděných žen. Podle listu jde o obrázek z oslavy v uvedeném nevěstinci.

Rusnok: Nelíbilo se mi tam...

V Mrštinově "bordýlku" se ale objevovaly i slavné tváře. Slovenský server tvnovinky.sk tvrdí, že v podniku se ukázali i bývalý ministr financí Jiří Rusnok a exministr práce Zdeněk Škromach - ten se ale dušoval, že v nevěstinci vyhledával jiné aktivity, než rozkoš za peníze...

Také Rusnok přispěchal s vysvětlením, že v podniku byl, ale nelíbilo se mu tam. "Připadalo mi to tam takové prázdné a nevyužité," zavzpomínal Rusnok pro slovenský server.

Mrština se brání, že o ničem nevěděl...

MfD informovala o Mrštinově údajném angažmá v provozování veřejného domu již minulý týden. Mrština pak prohlásil, že svůj hotel Vyhlídka do roku 2000 pronajímal, smlouvu ale prý vypověděl, jakmile získal podezření, že prostor slouží "k jinému účelu podnikání, než ke kterému hotel nájemci pronajal".

Stranickému grémiu slíbil, že pozastaví své členství v ČSSD, ve čtvrtek ale oznámil, že názor během víkendu změnil. "Když jsem se dozvěděl v pátek a v sobotu ještě další jiné věci, že se nejedná o útok jen na mě, ale možná i na někoho jiného, tak jsem se rozhodl, že v žádném případě nebudu ustupovat lidem, kteří takhle manipulují média, a členství si zatím nepozastavím," řekl Radiožurnálu. Šéf ČSSD Jiří Paroubek prohlásil, že je změnou Mrštinova názoru hluboce zklamán. Uvedl také, že spekulace o okolnostech Mrštinova podnikání ho šokují a zároveň utvrzují v přesvědčení, že od podobných praktik se musí ČSSD důrazně distancovat.

ČSSD žádá Mrštinu, aby odešel...

Po uveřejnění zprávy v pátečním vydání deníku se rozhýbalo také grémium ČSSD. To Mrštinu vyzvalo, aby neprodleně opustil stranu. Současně požádalo Mrštinovou základní organizaci v Náchodě, aby ho případně vyloučila. Mrština podle grémia veřejně lhal o svých podnikatelských aktivitách.

Noviny také napsaly, že mají důkazy, z nichž je zřejmé, že Mrština věděl, co se v podniku děje. Zval tam prostitutky z východní Evropy a poté od nich vybíral peníze, uvedl list. Dodal, že získal několik svědectví bývalých "zaměstnankyň", které podle MfD dokládají, že tento politik podnik sám provozoval. Z těchto výpovědí list několikrát cituje. Mrština už se podle MfD nechce k věci vyjadřovat.

dopi15 ( 10. října 2009 11:56 )

http://***/cz/s12/c1584-SKANDALY-ODS

kibic ( 20. února 2009 13:03 )

bordel je opravdu naprosto vystizny. jen je smutny, ze v tom bordelu slapou vsichni normlani obcane tohodle statu

vera51 ( 20. února 2009 11:58 )

Celý náš stát je jeden velkej bordel a z politiků se mi chce jen zvracet, nic víc

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa