Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zeman pro Blesk: O přesunu na vozík, přeočkování Sputnikem i problémech ochranky

Aktualizováno -
11. dubna 2021
12:11
Autor: Jakub Veinlich, Vera Renovica, kal - 
7. dubna 2021
05:00

Prezident Miloš Zeman (76) v pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech oznámil, že se přesune trvale na vozík a že na invalidním vozíku vjede i do Vladislavského sálu na Hradě při oslavách 28. října letošního roku, pokud nějaké budou. Na vozíku prý už teď trénuje v Lánech. Blesk za Zemanem do Lán vyjel už ke 23. živě přenášenému rozhovoru s hlavou státu. Moderátorka Vera Renovica (35) otevřela řadu témat. Například o výměně ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) věděl prý prezident už od neděle a pokud bude potřeba přeočkovat se, neměl by problém s Pfizerem nebo se Sputnikem V. Naopak by nechtěl AstruZeneku, kterou dostala jeho ochranka a někteří z bodyguardů se potýkalo s negativnímu vedlejšími účinky. V závěru rozhovoru prezident oznámil, že 28. října udělí tragicky zesnulému nejbohatšímu Čechovi Petru Kellnerovi (†56) Řád Bílého lva.

Zeman doplnil, že je to velmi pohodlné a že na vozíku plánuje absolvovat i předávání státních vyznamenání 28. října ve Vladislavském sále.

Video  Zeman pro Blesk: O přesunu na vozík, přeočkování Sputnikem i problémech ochranky  - Blesk
Video se připravuje ...

„Nesouviselo to s mým egem, ale s mýma nohama,“ odpověděl Zeman na dotaz, proč o přesunu na vozík neinformoval dříve. „Spraví se ty nohy, nebo ne? Když se spraví, je zbytečné přesedlat na vozík. Když ne, proč se trápit s chůzí, proč se nechat vláčet jinak skvělou ochrankou?“ popsal svoje úvahy.

Prezident se dlouhodobě léčí s neuropatií nohou a s cukrovkou. Loni si po pádu zlomil ruku. Média o jeho kondici naposledy spekulovala ve středu, kdy novináři nesměli zaznamenat Zemanův příchod do sálu při jmenování nového ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO).

Video  S prezidentem v Lánech: Miloš Zeman o invalidním vozíku  - Blesk
Video se připravuje ...

Zeman v rozhovoru také uvedl, že o konci Jana Blatného (za ANO) na resortu zdravotnictví veděl dříve než média, už v neděli. V úterý ještě před jmenováním se pak sešel na 1,5 hodiny trvající schůzce s novým ministrem Arenbergerem.

Prezident se také vyjádřil k možné další výměně v řadách ministrů ČSSD. Nebránil by se odvolání ministr zahraničí Tomáše Petříčka, přesunu Lubomíra Zaorálka na zahraničí, ani nástupu poslance a starosty Náchoda Jana Birkeho na resort kultury. Nevadilo by mu ani to, že Birke má jen středoškolské vzdělání - se stejným zdůvodněním přitom dříve zavrhl jmenování jiného starosty - Michala Šmardy.

Podívejte se i na dřívější vydání pořadu S prezidentem v Lánech:

Zeman pro Blesk: O očkování, koronaviru, Kate i výběru příštího premiéra (10. 1. 2021)

Video  Zeman pro Blesk: O očkování, koronaviru, Kate i výběru příštího premiéra  - Blesk - Vera Renovica
Video se připravuje ...

Zeman pro Blesk: Vojtěch jako „ministr dobrého počasí“ a „řezník“ Prymula. Prezident chce trestat odmítače roušek (11. 10. 2020)

Video  CELÝ ZÁZNAM: S prezidentem v Lánech: Vojtěch jako „ministr dobrého počasí“ a „řezník“ Prymula. Zeman chce trestat odmítače roušek. 
Video se připravuje ...

Andrejko Bures ( 11. dubna 2021 15:25 )

Evil Dead IV.

xiioma ( 11. dubna 2021 13:44 )

"O odvolání Blatného jsem věděl dřív, než to bylo v médiích, řekl Zeman"

Ještě aby o tom nevěděl, když to sám nařídil.

cervena_sedma ( 11. dubna 2021 12:51 )

Chyby má každý, ale nesmí hrubě převažovat.

cervena_sedma ( 11. dubna 2021 12:49 )

Nedivím se, že jsme tam kde jsme. V pr.eli. Kret,én chválí dem.enta, že má hlavu v pořádku. A zloděj chválí kapsáře, že je hrozně slušnej. To je princip náhledu českých lidí na Zemana, totálně amorálního, manipulativního a narcistního člověka, pardon hova.da. Je mi zle.

DanY67 ( 11. dubna 2021 12:37 )

Co to placaté za kravinu👊tohle je fakt na žalobu!trestný čin pomluvy a šíření pokladně zpravy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa