Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Počasí se na chvíli umoudří: Během týdne bude panovat léto, o víkendu přijdou bouřky!

Počasí se konečně vylepší a ke konci pracovního týdne se budeme moci i opalovat
Počasí se konečně vylepší a ke konci pracovního týdne se budeme moci i opalovat  (Autor: profimedia.cz)
Autor: shp - 
13. května 2013
09:47

Po chladných ránech a neustálých přeháňkách se nad námi počasí konečně slituje. Teploty budou stoupat a ke konci pracovního týdne budou dosahovat až letních 25 °C. O víkendu ale přijde studená sprcha, a to doslova. Vrátí se totiž bouřky.

Češi se mohou radovat, že si alespoň během pracovního týdne užijí konečně lepšího počasí. To bude skvělým protilékem na dnešní ráno, kdy se teploty v celé České republice pohybovaly průměrně kolem 4 °C a v horských výšinách klesly dokonce pod bod mrazu.

Méně deště a příjemné oteplení

Nový pracovní týden přinese oproti víkendu méně srážek a oteplení. Po úterním přechodu teplé fronty začne do Česka proudit teplý vzduch od jihu, a tak druhá polovina pracovního týdne přinese letní teploty,“ řekla Blesk.cz meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Před studenou frontou budou teploty stoupat

Maximální teplota bude během týdne stoupat. Zatímco zítra mohou vyšplhat na 20 °C, v pátek mohou dosáhnout až 25 °C. V sobotu ale přijde studená fronta a vrátit se mohou i bouřky, což potěší maximálně jen ty, kteří jdou o víkendu do práce a nebudou tak smutnit po krásném počasí.

hasmen ( 14. května 2013 16:30 )

meteoroložka Dagmar Honsová

ornel ( 13. května 2013 10:26 )

ta meteovložk už zase kecá

Zobrazit celou diskusi