Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lidé v mrazu vyrazili za sportem: Co dělat, když je minus 20

Autor: raj, mivrk, INT, oce, op, kru - 
6. února 2012
05:34

Rekordní mrazy začaly v neděli trochu ustupovat, oproti předchozím dnům bylo minus 30 už jen na jediném místě, v Šindelové na Sokolovsku. Jinak se teploty pohybovaly od -18 do -10 stupňů Celsia, což proti pátku bylo »oteplení«. Lidé proto neváhali a vyrazili ven za sportem. Na brusle, lyže, prostě protáhnout tělo…

Máchovo jezero (- 13 stupňů): Idyla s Bezdězem v zádech

Slunečné počasí přilákalo o víkendu na zamrzlou hladinu Máchova jezera stovky lidí. Užívali si tu především bruslaři, někteří ale využili také větru a proháněli se po jezeře na oplachtěných prknech opatřených bruslemi. Odpočinkovou atmosféru však tady narušila nehoda. Na jezeře se srazil bruslař (61) právě s prknem poháněným větrem a utrpěl otřes mozku.

Jizerky (- 17 stupňů): Snowtubing je super!

Lyžařská střediska nabídla také včera řadu atrakcí, zdaleka se už jenom nelyžuje. Jednou z oblíbených zimních hrátek je i jízda ledovým korytem na nafukovacích kolech – takzvaný snowtubing. Sto padesát metrů dlouhou dráhu si o víkendu vyzkoušel ve skiareálu Větrov v Jizerských horách i Patrik Ježek (7) ze Semil. A jaké to bylo, zeptal se ho po dojezdu Blesk. „Super, jedu znovu,“ řekl školák.

Brno (- 15 stupňů): Bombardino ze Zahřívárny

Chcete se v mrazech na ulici zahřát? Dopřejte si horký nápoj! Například v První brněnské horké nápojárně na Zelném trhu si chodec může dát třeba italské horké bombardino s espressem.

Blesk to vyzkoušel – zahřeje spolehlivě! „Na dno pohárku se dá malý panák vaječného likéru, na něj malý panák whisky a káva picollo. Ozdobí se šlehačkou a skořicí,“ popisuje složení a přípravu nápoje obsluha Zahřívárny Dana (24). Pak stačí zamíchat nápoj brčkem, aby se alkohol promísil s kávou. Bombardino přijde na 38 korun.

Praha (- 11 stupňů): Bruslení na Vltavě

Na zamrzlé Vltavě se o víkendu bruslilo. Mrazy posledních dnů na řece vytvořily led tak silný, že Pražané mohli navléknout brusle a směle se vydali na přírodní ledovou plochu. A led byl nádherný, hlaďoučký, mnoho bruslařů dokonce tvrdilo, že na tak kvalitním ledě bruslí vůbec poprvé.

Jeseníky (- 18 stupňů): Misska přijela z Thajska do zimy

Teplotní šok zažila v uplynulých dnech jedna ze 14 fi nalistek České Miss 2012 Tereza Chlebovská (21) z Krnova. Zatímco se před pár dny ještě vyhřívala v Thajsku, kde missky pobývaly, a kde bylo až 35 stupňů tepla, teď lyžuje v Jeseníkách, kde o víkendu naměřili přes den -18 ºC.

„Jsem sice spíše letní typ, takže jsem si pobyt v Thajsku užívala. Na druhou stranu pocházím z podhorské oblasti Jeseníků a na zimu jsem zvyklá. Pokud nefouká, tak i v mrazech vyrážím s přáteli na hory,“ řekla v neděli Blesku Tereza. „Nic se ale nesmí přehánět, takže po chvilce na sjezdovce jdu do tepla. Základem je určitě dobré oblečení,“ podotkla půvabná brunetka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi