Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na Česko se ženou další bouřky a kroupy: Bude letos vůbec léto?

Začátek týdně bude ve znamení bouřek a lijáků, od středy se ale vrátí léto
Začátek týdně bude ve znamení bouřek a lijáků, od středy se ale vrátí léto  (Autor: Blesk)
Autor: bali - 
14. srpna 2011
15:45

Tak tohle měl být ten poslední letní víkend, který nám meteorologové slibovali? Od pondělí bude ještě hůř. Odpoledne se očekávají na většině území prudké bouřky s kroupami, které ukončí studené počasí. Od poloviny týdne, by se mělo snad ale oteplit. Ke konci týdne teploty vystoupají až k 27 °C.

Začátek týdne přinese svlažení. Od pondělního odpoledne máme na většině území očekávat bouřky s kroupami. Teploty se budou pohybovat od 19 do 23 °C.  Nepříznivé počasí bude trvat až do úterního odpoledne, kdy se začne vyjasňovat.

Skutečný skok k návratu léta zažijeme už od středy. Obloha by se měla zcela roztáhnout a teploty stoupnou až k 27 °C. "Od čtvrtka do neděle předpokládáme, že bude jasno až polojasno, jen přechodně oblačno,
místy přeháňky a bouřky. Noční teploty 16 až 11 °C. Denní teploty 22
až 27 °C.,"
uvedla Ing. Dagmar Honsová Ph.D.z meteopress.

Blesková povodeň na Přerovsku

Přerovsko si zažilo v sobotu po týdnu povodně znova. Potůčky, které nemají v průměru šíři ani metr se bleskově rozvodnily do velikosti řek. Nejvíce vody měli obyvatelé Všechovic. Bahno s vodou tam zatopilo několik sklepů. Voda pokryla zahrady a komunikace. Déšť naštěstí ustal.

Video Bleskové záplavy na přerovsku - HZSOLK
Video se připravuje ...

gevi ( 15. srpna 2011 08:01 )

Pěkná časně říjnová cyklistika byla u nás na začátku minulého týdne. Včetně mírného (tvůrce terminologie bych posadil na kolo a poslal ho proti "mírnému" větru) severního větru a roztrhaných šedých mraků na obloze. O víkendu už to šlo, ale že by to lákalo k nějakému čvachtání ve vodě a provalování se na břehu, to se mi nezdá. Divné léto. A to u nás ani nejsou nějaké houbařské žně. Našli jsme ve čtvrtek asi třicet hříbků, ale vcelku nic moc.

azorek ( 14. srpna 2011 22:44 )

Kdyby komunisti nerozorávali meze,nedrenážovali rašeliniště a kdyby dnes nebylo tolik zastavěných ploch asfaltem a betonem,ŽÁDNÉ ZÁPLAVY BY NEMUSELY BÝT!!!Jenomže než aby lidi měli na zahradě sem tam nějakou louži dešťový vody,tak tam pr.nou svodku a v těch hladkých trubkách(a vybetonovaných korytech řek)to nabere šílenou rychlost a spád.Pak se skutečně normálně sotva metrová stružka po svěžím jarním deštíku změní ve vodní frézu a bere všechno co je v cestě.I ty anglický trávníčky co lidi sečou šest krát do měsíce až na hlínu žádnou vodu nezadrží,páč nemá velký povrch,aby se voda stačila aspoň z části odpařit. Nejsem vodohospodář,ani nemám Ing.,ale zdá se mi to dost jasné,kde je chyba.Rozhodně ne v počasí!!! No jó no,máme tu anarchodemokracii a stačí mít právě to Ing.,a lidi se sami stavějí do latě.Jenomže není Ing.,jako Ing.Znám dost inženýrů co se ve škole jen nadrtili skripta,ale pak ze sebe nevymáčkli nic na úrovni i kdyby je mučili.A pak jsou lidi jen vyučení,co mají přehled jako nějaký profesor.NEKECÁM-bohužel!!!

husqarnowicz ( 14. srpna 2011 22:20 )

Skutečné léto tady nebylo nikdy, jen taková jeho nanicovatá parodie. Ta se letos obzvláště vyvedla. Opravdové léto mají až na jih od Alp.

Zobrazit celou diskusi