Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mrzne, sněží a nebude líp! Víkend bude úplně bílý!

Zima začíná, sněžit by mělo podle meterologů až do 5. prosince každý den.
Zima začíná, sněžit by mělo podle meterologů až do 5. prosince každý den.  (Autor: EPA)
Autor: Jan Jedlička, Krvs - 
25. listopadu 2010
05:45

Zima klepe na dveře, popravdě je spíš už vylomila z pantů. V horských oblastech padá sněhová nadílka a o víkendu sníh dorazí i do nížin. Někteří mohou jásat, jiní nevrle nasazují další vrstvu oblečení. Nízké teploty pod bodem mrazu přidělají vrásky hlavně řidičům, na silnicích se vytváří ledovka.

Hory se zabarvují do barvy typické pro zimu - bílé. Sněží nejvíce v Krkonoších a Krušných horách, kde padají 2cm sněhové nadílky za hodinu. Na Šumavě nebo v Orlických horách je situace trošku klidnější, v Jeseníkách přibývá 0,5 cm sněhu za hodinu. "Na horách by si měli dát pozor hlavně motoristé na sněhové jazyky," tvrdí meteoroložka Dagmar Honsová.

Sněhobílý víkend, teploty pouze pod nulou!

"Od pátku nastanou nejen takzvané ledové dny, kdy teplota po celý den nevystoupí nad bod mrazu, ale bude dle prognóz sněžit minimálně do 5. prosince každý den," tvrdí Honsová. Nejvíce má sněžit v noci z pátku na sobotu a v sobotu dopoledne. Ve vyšších horských oblastech napadne asi 10cm sněhu.

Mrazivý víkend čeká zvláště obyvatele Karlovarského a Plzeňského kraje. Na severozápadě Čech napadne až 8 cm sněhu a teploty klesnou na minus 4 stupně Celsia. Podobně nevlídno bude i na Vysočině. Nejlépe se budou mít na jižní Moravě, kde napadnou asi jen 2 cm sněhu a bude na nule.

Mapa počasí Mapa počasí | Blesk.cz

husqarnowicz ( 25. listopadu 2010 13:44 )

Díky . Jestli se chceš taky v zimě ohřát, jdi na Airstop.cz, klikni na zájezdy a uvidíš,že to není nic nedosažitelného. Najdeš tam exotiku za cenu např.Bulharska a Řecka. Snad nedělám nedovolenou reklamu.. Přeji Ti hezký den!

kacota ( 25. listopadu 2010 12:26 )

ale však na tej Srí Lanke sa zohreješ ..

kacota ( 25. listopadu 2010 12:24 )

asi

e.44 ( 25. listopadu 2010 10:46 )

No snad - Mrzne, sněží a nebude to jiné. To, jestli je to hůř, nebo líp, nechte laskavě na lidech. Každý má rád něco jiného. Zrovna pro mě je mráz a sníh rozhodně podstatná změna k lepšímu. Déšť a bláto při pouhých pár stupíncích nad nulou, jak to bylo do teď, absolutně nesnáším. Nedá se jít do přírody aniž by se z člověka a psa nestaly dvě blátivé koule. Ale taková procházka zasněženou, třpytivou přírodou, to je krása! Úžasný relax! To se pak hned líp pracuje.

husqarnowicz ( 25. listopadu 2010 10:02 )

Fuj!!!Ten bílej hnus studenej mi teda opravdu nechyběl...V zimě nežiju,zimu přežívám,a to ještě díky tomu,že během zimy vyrážím aspoň na pár týdnů někam daleko za teplem. Jinak by to bylo k nevydržení. Žít v té naší ponuré studené zakouřené zemičce,kde je snad 300 dní v roce zima,deštivo,sychravo, ponuro, plno plískanic,mlh a neustále šedivo,je fakt o nervy. Lidem,kteří žijí v teplejším podnebném pásu,kde nemrzne,nesněží a pořád jen neleje a není tak hnusně jako tady a kde slunce je opravdu slunce,těm úpřímně závidím a zároveň jim to ze srdce přeju . Už aby bylo jaro! (Myslím skutečné,ne takové jako letos,kdy snad denně lilo a muselo se topit ještě v červnu )

Zobrazit celou diskusi