„Považuji za povinnost pořadatele zajistit bezpečný průběh akce. V širším slova smyslu sem spadá i poskytování pomoci při zdravotních potížích. Pokud by se prokázalo, že tím neposkytnutím pomoci pořadatele došlo ke zhoršení zdravotního stavu, mohlo by to spadnout i do roviny trestněprávní,“ řekl Blesku právník Jan Černý.

Paní R. z Hradce Králové dostala během předváděčky hypoglykemický záchvat, při kterém jde o život. „Pokud se osobě, která má hluboký hypoglykemický záchvat, nepomůže, může zemřít,“ potvrdil internista z pražské Thomayerovy nemocnice Pavel Kohout. To bylo ale šmejdovi úplně jedno, paní nechal bez pomoci a dál vedl předváděčku.

Stále v nemocnici

„Když se mé paní udělalo špatně, dost mě zaskočilo chování prodejce, ale měl jsem v tu chvíli jiné starosti, a tak jsem to neřešil,“ přiznal Blesku manžel paní R. s tím, že jeho žena je stále v péči lékařů. „Manželka je na tom špatně. Motá se jí stále hlava, leží pořád v nemocnici,“ dodal pan R. Podle jeho slov na předváděčku chtěla jít právě jeho paní. „Nenamítal jsem, protože to bylo kousek od nás, takže jsem si říkal, že nemusíme mít strach, že nás někam odvezou nebo někde zavřou.“ Bohužel jejich návštěva dopadla hůř. Jen duchapřítomnost mladé dívky, která zavolala pomoc, zabránila nejhoršímu.

A šmejd Brejla? Už dva dny nezvedá telefon! Případ budeme i nadále sledovat.

Fotogalerie
6 fotografií